Υλικά

  • 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 της κούπας ζάχαρη
  • 1/4 κούπας σπορέλαιο
  • 1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 αβγά
  • 1 ½ κούπα γάλα χλιαρό
  • πραλίνα φουντουκιού για το γέμισμα
  • άχνη για το πασπάλισμα
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το ζεστό γάλα, τη μαγιά και 1 κ.γ από τη ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και το βούτυρο και τα χτυπάτε ίσα να ανακατευτούν.
  3. Προσθέτετε το γάλα με τη μαγιά και όλο το αλεύρι και ζυμώνετε στο μίξερ για 3-4 λεπτά.
  4. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει 1 ώρα σκεπασμένη και μετά τη χωρίζετε σε 2 μέρη, ανοίγετε χοντρό φύλλο πάχους 1 ½ εκατοστού, κόβετε με κουπάτ κύκλους, τους βάζετε σε αλευρωμένη λαδόκολλα και αφήνετε να ξαναφουσκώσουν 20-30 λεπτά.
  5. Τηγανίζετε σε σπορέλαιο, τα αφήνετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και μετά με ένα ξυλάκι τα τρυπάτε και τα γεμίζετε με κορνέ με πραλίνα φουντουκιού.
  6. Αν θέλετε τα πασπαλίζετε και με άχνη.