Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε κρεμμύδι, σέλερι και κιμά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  2. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.
  3. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνετε την ντομάτα, τον ξερό βασιλικό, τη ζάχαρη και επιπλέον αλατοπίπερο.
  4. Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό, ανακατεύετε κι αφήνετε να βράσει μέχρι να μελώσει.
  5. Τότε ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό, τον φρέσκο βασιλικό και αποσύρετε από τη φωτιά.
  6. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέτετε τον χυμό της ντομάτας, λίγο ζεστό νερό και ανάλογο αλατοπίπερο.
  7. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος ανακατεύετε τον βασιλικό. Βάζετε σε μια κατσαρόλα 4 λίτρα νερό να βράσουν.
  8. Όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνετε μέσα τα λαζάνια, ένα προς ένα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και αποσύρετε από τη φωτιά.
  9. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε αρχικά μερικές κουταλιές από σάλτσα και την απλώνετε να πάει παντού.
  10. Παίρνετε τα λαζάνια ένα-ένα με κουτάλα τρυπητή, τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί, επάνω από τη σάλτσα.
  11. Κάνετε μια λεπτή στρώση με κιμά και συνεχίζετε μέχρι να κάνετε τρεις στρώσεις με κιμά και τέσσερις με λαζάνια.
  12. Τελειώνετε απλώνοντας πάνω από τα λαζάνια την υπόλοιπη σάλτσα και μπόλικη μοτσαρέλα.
  13. Ψήνετε μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό συνοδεύοντας με μια σαλάτα.