Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες πιπεριάς τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 μεσαίες ντομάτες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 μεσαία πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός lime

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε αρχικά το δέρμα από τα φιλέτα. Αναμείξτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας μαζί σε ένα μεγάλο δοχείο.
  2. Βάλτε και γυρίστε το κοτόπουλο ώστε να επικαλυφθεί με το μείγμα. Καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ φτιάξτε την τραγανή σάλτσα. Σε ένα δοχείο αναμείξτε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μαζί.
  4. Φτιάξτε ένα ντρέσινγκ χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο και τον χυμό lime, ρίξτε το στη σάλτσα και ανακατέψτε.
  5. Ψήστε το κοτόπουλο σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι για περίπου 15-20 λεπτά έως ότου ψηθεί καλά και γίνει καυτό.
  6. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και συνοδεία σαλάτας.