Υλικά

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια κόκκους πράσινου πιπεριού (από βαζάκι, στραγγισμένοι)
  • 1/4 φλ. νερό
  • 2 κουταλιές άσπρο κρασί
  • 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αραιώνετε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο και αλείφετε με το μίγμα τα κομμάτια του κουνελιού, προσέχοντας να πιάσει καλά παντού.
  2. Το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε σε ένα ταψί.
  3. Βάζετε το ταψί στον φούρνο και μετά από 5 λεπτά ψησίματος περιχύνετε το κουνέλι με το νερό και καθώς ψήνετε για 1-1 1/4 περίπου ώρα, ραντίζοντάς το συχνά με τα υγρά του ταψιού.
  4. Όταν ψηθεί, το βγάζετε σε μια πιατέλα και το κρατάτε ζεστό καλύπτοντάς το χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
  5. Μαζεύετε τα υγρά από το ταψί και τα περνάτε από σουρωτήρι σε ένα τηγανάκι.
  6. Προσθέτετε το κρασί και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε τη σάλτσα ανακατεύοντάς την με το σύρμα μέχρι να δέσει.
  7. Την αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μέσα τους κόκκους του πράσινου πιπεριού.
  8. Περιχύνετε το κουνέλι με τη σάλτσα του και το συνοδεύετε, αν θέλετε, με φρέσκια πάστα ή ριζότο με μανιτάρια.