Υλικά

  • 500 γρ. σπανάκι πλυμένο, στραγγισμένο
  • 2 κόκκινα μήλα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 150 γρ. καπνιστό τυρί (κομμένο σε 2-3 χοντρές φέτες)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε αρχικά σε ένα μπολ το μέλι και το μηλόξιδο.
  2. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μέλι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να πάρετε ένα αρκετά λείο μίγμα.
  3. Προσθέτετε στη συνέχεια τους κόκκους του πράσινου πιπεριού και ανακατεύετε. Το αφήνετε στην άκρη.
  4. Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι-γκριλιέρα και βάζετε το τυρί να ψηθεί για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το κόβετε σε μικρούς κύβους.
  5. Βάζετε το σπανάκι και τα ραπανάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα, αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το μισό dressing. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
  6. Πλένετε καλά τα μήλα, τα σκουπίζετε και τα κόβετε στη μέση. Πετάτε σπόρια και πυρήνες, κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  7. Περιχύνετε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα απλώνετε πάνω στο σπανάκι.
  8. Σκορπίζετε τους κύβους του τυριού και ραντίζετε με το υπόλοιπο dressing.
  9. Σερβίρετε προσθέτοντας προαιρετικά μερικά καρύδια.