Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 14-15 ντοματίνια πολύχρωμα
  • 150 γραμ. τυρί μετσοβόνε
  • 2 κ. γ. μυρωδικά (ρίγανη ή θυμάρι)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανοίγετε αρχικά το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα κατευθείαν στο ταψί που θα ψήσετε τις τάρτες.
  2. Την κόβετε στη συνέχεια στη μέση και απομακρύνετε λίγο το ένα κομμάτι από το άλλο για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο όταν θα φουσκώσουν.
  3. Κόβετε έπειτα το μετσοβόνε σε κομμάτια ή φέτες και το μοιράζετε ισόποσα στα δύο φύλλα.
  4. Πλένετε τα τοματίνια, τα κόβετε στη μέση και τα ανακατεύετε με το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτετε πάνω από το τυρί.
  5. Ρίχνετε και τα μυρωδικά. Προσέχετε να αφήσετε μια απόσταση λίγων εκατοστών από κάθε πλευρά του φύλλου.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι η σφολιάτα να χρυσίσει γύρω γύρω.