Υλικά

  • 2 μεγάλες μπριζόλες Black Angus Rib Eye πάχους 3 εκατοστών
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Στο μπλέντερ βάζετε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιείτε και φτιάχνετε τη μαρινάδα.
  2. Βάζετε τις μπριζόλες, αφού τις ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί σε πιατέλα.
  3. Περιχύνετε με τη μαρινάδα. Αλείφετε καλά, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα σε κάθε μπριζόλα.
  4. Καλύπτετε με μεμβράνη κουζίνας. Αφήνετε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο.
  5. Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα.
  6. Αφήνετε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί τη μαρινάδα από το κρέας. Ζεσταίνετε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά (300-350 ⁰C).
  8. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Αφήνετε γύρω στα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θελετε να γίνουν medium-rare.
  9. Αν θέλετε το κρέας περισσότερο ψημένο, τότε το αφήνετε περισσότερα λεπτά στη φωτιά.
  10. Μεταφέρετε το κρέας σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβετε διαγώνια σε φέτες, με πάχος περίπου 3/4 του εκατοστού.
  11. Αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά προτού το τεμαχίσετε.