Υλικά

  • 1 ζύμη για πίτσα
  • 2 κούπες στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο, κομμένο σε λωρίδες
  • 3/4 κούπας σος barbecue
  • 2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός ή κόλιαντρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο, ρηχό ταψί.
  2. Ξετυλίξτε τη ζύμη στο ταψί καλά και αφήστε τη στο φούρνο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Σε ένα μπολ, βάλτε το κοτόπουλο και τη σος bbq. Με τη βοήθεια 2 πιρουνιών, ανακατέψτε τα καλά μέχρι το κοτόπουλο να καλυφθεί εντελώς από τη σάλτσα.
  4. Πασπαλίστε τη ζύμη με 1 κούπα μοτσαρέλα, έπειτα ρίξτε από πάνω το μείγμα του κοτόπουλου και καλύψτε με το κόκκινο κρεμμύδι και την υπόλοιπη 1 κούπα μοτσαρέλα.
  5. Ψήστε την για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει. Κόψτε την σε τριγωνικά κομμάτια, πασπαλίστε με τον μαϊντανό ή το κόλιαντρο και σερβίρετε.