Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 μερίδα ζωμό κότας
  • 2-3 φλ. νερό
  • 150 γρ.  Βούτυρο
  • 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλ. ρύζι γλασέ
  • 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το στήθος κοτόπουλου για περίπου 30΄ σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό και το νερό.
  2. Στραγγίζετε στη συνέχεια το κοτόπουλο, κρατάτε ξεχωριστά τον ζωμό του και κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε το καρότο και το κρεμμύδι για 3΄.
  4. Ρίχνετε το ζωμό, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ρύζι. Αφήνετε το μείγμα να βράσει σε μεσαία φωτιά για 20΄.
  5. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου και το σέλερι και σερβίρετε τη σούπα ζεστή.