Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μπρόκολο, το κοτσάνι κομμένο σε κομματάκια και το πάνω μέρος κομμένο στη μέση
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τυρί που λιώνει
  • 1 μικρό μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίξτε τις πέννες, κρεμμύδι και μπρόκολο για περίπου 7 λεπτά.
  2. Προσθέστε το πάνω μέρος του μπρόκολου και αφήστε να ψηθούν για ακόμη 3 λεπτά.
  3. Κρατήστε περίπου μισό λίτρο νερό από την κατσαρόλα και στραγγίξτε τα μακαρόνια και λαχανικά.
  4. Επιστρέψτε το νερό στη κατσαρόλα και προσθέστε τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύοντας ρίξτε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.
  5. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να κοχλάσει.
  6. Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και το μισό τυρί και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  7. Ρίξτε το μαϊντανό και ανακατέψτε. Προθερμάνετε το γκριλ για περίπου 3 λεπτά. Βάλτε τα μακαρόνια με τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος.
  8. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το τυρί και το θυμάρι και ρίξτε τα πάνω από τα μακαρόνια.
  9. Βάλτε το σκεύος στο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα το τυρί. Βγάλτε το σκεύος απ’ το φούρνο και αφήστε το για 5 λεπτά πριν να σερβίρετε.