Υλικά

  • 100 γρ. ψίχα από φυστίκια Αιγίνης, κομμένα στο μπλέντερ σε σκόνη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 250 ml πλήρες γάλα φρέσκο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κόρν φλάουερ
  • 2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκοι αβγών
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια αδειάζουμε στο μείγμα του γάλακτος την πούδρα φιστικιού και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το κορν φλάουερ, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μισή κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά.
  4. Με μια κουτάλα παίρνουμε από το ζεστό μείγμα γάλακτος και αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα των αβγών, ενώ ανακατεύουμε αδιάκοπα, όπως κάνουμε στο αυγολέμονο.
  5. Αφού αδειάσουμε όλο το μείγμα του ζεστού γάλακτος στο μπολ ρίχνουμε το νέο μας μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
  6. Συνεχίζουμε βρασμό σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ενώ ανακατεύουμε με το σύρμα.
  7. Για να βεβαιωθούμε ότι έχει δέσει το μείγμα βουτάμε μέσα μια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα κουτάλι, αν το μείγμα σταθεί, τότε είστε έτοιμοι.
  8. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, μετά βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
  9. Αδειάζουμε το κρύο μείγμα στην παγωτομηχανή ή στον κάδο του μίξερ. Αν χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  10. Αν χρησιμοποιήσετε το μίξερ, το χτυπάτε για 5 λεπτά, το αφήνετε για 2 ώρες στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 1 ή 2 ακόμη φορές, ανάλογα με το πόσο εύκολα πήξει το παγωτό.
  11. Φυλάτε το παγωτό στην  κατάψυξη.