Υλικά

  • 3 μέρη στήθος κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κούπες τσαγιού ρύζι basmati
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια του.
  2. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια (μπουκίτσες) τα στήθη από το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε ένα μπλέντερ λιώνουμε το κρεμμύδι. Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρώς και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  5. Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε και τις πιπεριές. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  6. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για περίπου 15 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να ανακατευτούν οι γεύσεις.
  7. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε το μείγμα του τηγανιού στο ρύζι.