Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 800 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 350 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζουμε τη σχάρα στη μέση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξηρό κρεμμύδι και το σπανάκι χοντροκομμένο.
  2. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια και τη ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του. Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από την εστία, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Βγάζουμε το τηγάνι από την εστία, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνουμε με τον ψιλοκομμένο μάραθο ανακατεύοντας καλά
  4. Παίρνουμε ένα ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε τα πρώτα τέσσερα φύλλα κρούστας λαδώνοντας τις ενδιάμεσες στρώσεις μία – μία.
  5. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε καλά και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας λαδώνοντας ενδιάμεσα.
  6. Για το τέλος κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 περίπου λεπτά.