Υλικά

  • 6 πιπεριές Φλωρίνης με κομμένα καπάκια
  • 10 καρδιές από αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
  • 2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
  • 1 καρότο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελιές καθαρισμένες

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε το καρότο στον τρίφτη και το βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  2. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές από αγκινάρες, περιχύνετε με λεμόνι, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μουστάρδα.
  3. Ανακατεύετε και μετά βάζετε τις ελιές καθαρισμένες. Στη συνέχεια ανοίγετε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις αδειάζετε με ένα κουταλάκι.
  4. Έπειτα τις γεμίζετε με τη σαλάτα, ψήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και μετά σερβίρετε.