Υλικά για 2 άτομα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 100 γραμμάρια καπνιστός σολομός
  • 400 γραμμάρια spread τυριού
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ξεπαγώνετε το φύλλο σφολιάτας και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφετε με βούτυρο και αλεύρι μια φόρμα για τάρτες, διαστάσεων 15×25 εκατοστών. Τοποθετείτε το φύλλο μέσα στη φόρμα και το στρώνετε.
Βήμα 2
Με ένα πιρούνι τρυπάτε την επιφάνεια του φύλλου σε κάποια σημεία για να ψηθεί καλύτερα και προθερμαίνετε το φούρνο.
Βήμα 3
Βάζετε το φύλλο να ψηθεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και κόβετε το σολομό σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος, το spread τυριού, το αλεύρι, τα αυγά, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
Βήμα 5
Προσθέτετε στα υλικά του μπολ το σολομό και ανακατεύετε. Στη συνέχεια αδειάζετε  τη γέμιση πάνω στο φύλλο σφολιάτας που έχει ψηθεί ελαφρά. Τέλος, πασπαλίζετε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί.
Βήμα 6
Ψήνετε την τάρτα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Όταν τη βγάλετε από το φούρνο, την αφήσετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.