Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
  • ½ φλιτζάνι μήλο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 κουταλάκι σούπας φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
  • ¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • 1 κουταλάκι σούπας νερό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το μήλο, το τυρί και τη φρυγανιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα με το μήλο στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγουμε καθένα σε ρολό. Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νισεστέ λιωμένο ή το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.
  5. Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.