Ο καθηγητής Τσαρλς Σπενς, κορυφαίος επιστήμονας στην Πειραματική Ψυχολογία στην Οξφόρδη, αποκάλυψε στην Daily Mail την κρυφή του συνταγή για ένα τέλειο σάντουιτς με τα περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι.

Πολλά από τα συστατικά, όπως η γαλοπούλα και οι γλυκοπατάτες θα είναι γνώριμα στον αναγνώστη, ωστόσο, μερικές προσθήκες ίσως είναι λίγο πιο ασυνήθιστες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σπενς, μια φλούδα πορτοκαλιού μπορεί να «απογειώσει» τη γεύση του σάντουιτς.

«Θα πρόσθετα λίγη φλούδα πορτοκαλιού από πάνω για να ενισχύσω τα αρωματικά στοιχεία του σάντουιτς», τόνισε.

Όπως κάθε καλό σάντουιτς, η συνταγή του καθηγητή Σπενς ξεκινά με δύο φέτες ψωμιού και ο «σταρ του σόου» είναι η γαλοπούλα.

Προτιμήστε το κρέας από το μπούτι αντί για το στήθος, καθώς –όπως εξηγεί ο καθηγητής Σπενς– το πιο σκούρο κρέας τείνει να είναι πιο ζουμερό.

Για να προσθέσετε χρώμα και μια νότα οξύτητας, ο καθηγητής προτείνει να βάλετε και μια γενναιόδωρη δόση από σάλτσα κράνμπερι.

Σάντουιτς

Τα επόμενα υλικά που προτείνει ο καθηγητής είναι το φρέσκο τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο.

Το φρέσκο τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο, σύμφωνα με τον καθηγητή, προσθέτουν μια χειμωνιάτικη πινελιά που «ξυπνά» τις αισθήσεις.

Επιπρόσθετα, ο καθηγητής συμβουλεύει να χρησιμοποιήσετε μερικά κριτσανιστά και τραγανά συστατικά.

«Η προσθήκη μερικών τσιπς μπορούν να δώσουν στο σάντουίτς σας μια απολαυστικά κριτσανιστή υφή», είπε.

Τέλος, αντί για μαρούλι ο καθηγητής προτείνει να βάλετε στο σάντουιτς λίγο σέλερι.