Το κεράσι και το βύσσινο αποτελούν εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών, καθώς περιέχουν μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι πολύ πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό σε σχέση με τις βιταμίνες Α και C. Σε αντίθεση με άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες, είναι ταυτόχρονα λιποδιαλυτή και υδατοδιαλυτή, γεγονός που της επιτρέπει να δρα αποτελεσματικά σε όλο τον οργανισμό, ενώ παραμένει απολύτως μη τοξική.
Υλικά (6 τεμάχια)
- 100 γρ. & 1 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. κόκκινα φρούτα, κατεψυγμένα
- 50 γρ. φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη
- 20 γρ. χυμό λάιμ
- ξύσμα από 1–2 λάιμ
- 70 γρ. μέλι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα 100 γρ. αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βήμα 2: Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα, το μέλι, το ελαιόλαδο το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, και τα χτυπάμε καλά με αβγοδάρτη.
- Βήμα 3: Σε τρίτο μπολ, βάζουμε τα κατεψυγμένα φρούτα με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν.
- Βήμα 4: Ενώνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και το μείγμα με το γάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
- Βήμα 5: Προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να μοιραστούν παντού.
- Βήμα 6: Σε έξι μικρές φόρμες για ατομικά κέικ βάζουμε από ένα μικρό κομμάτι λαδόχαρτο ή τις αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Μοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, για 20 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά τεμάχιο
- Ενέργεια: 247 kcal
- Υδατάνθρακες: 26,0 γρ.
- Πρωτεΐνη: 12,5 γρ.
- Λιπαρά: 9,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,7 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI