Ελαφρύ, δροσιστικό και γεμάτο γεύση, το ντιπ γιαουρτιού με φρέσκα λαχανικά είναι η ιδανική επιλογή για σνακ ή συνοδευτικό σε κάθε τραπέζι. Η φρεσκάδα του άνηθου και η ένταση του σκόρδου το κάνουν πραγματικά ακαταμάχητο. Συνδυάστε το με τραγανά στικς λαχανικών για έξτρα θρεπτική αξία!
Υλικά (1 μπολ)
- 200 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 50-60 γρ. καρότο, τριμμένο
- ½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ξύδι
- 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το καρότο, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τον άνηθο.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση και αφήνουμε το ντιπ να κρυώσει στο ψυγείο για 1-2 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 225 kcal
- Υδατάνθρακες: 19,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 25,5 γρ.
- Λιπαρά: 8,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,5 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI