Σε αυτή τη συνταγή, θα χρησιμοποιήσουμε υλικά χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες, προσπαθώντας να κρατήσουμε αναλλοίωτη τη γεύση της τυρόπιτας, έτσι όπως την έχουμε αγαπήσει από παιδιά!
Υλικά (10 κομμάτια )
- 1 κούπα φέτα με χαμηλά λιπαρά και λιγότερο αλάτι
- 1 αυγό και 2 ασπράδια
- 2/3 κούπας κίτρινο τυρί light, τριμμένο
- 2½ κούπες βρόμη (νιφάδες ή πίτουρο)
- 1 κεσεδάκι cottage
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο σουσάμι για την κρούστα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ και με τη βοήθεια μίας μαρίζ, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά με την εξής σειρά: αυγό και ασπράδια, γιαούρτι, γάλα, πιπέρι, όλη τη βρόμη και τη μισή ποσότητα του τριμμένου τυριού μας.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να μην λιώσει.
- Βήμα 3: Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα ταψί, αδειάζουμε τον χυλό της τυρόπιτας, με ένα κουτάλι μοιράζουμε διάσπαρτα το cottage, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και το σουσάμι.
- Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στον αέρα, για 40-45’ μέχρι να ροδίσει.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
- Ενέργεια: 178 kcal
- Υδατάνθρακες: 25,6 γρ.
- Πρωτεΐνη: 19,3 γρ.
- Λιπαρά: 5,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI