Σε αυτή τη συνταγή, θα χρησιμοποιήσουμε υλικά χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες, προσπαθώντας να κρατήσουμε αναλλοίωτη τη γεύση της τυρόπιτας, έτσι όπως την έχουμε αγαπήσει από παιδιά!

Υλικά (10 κομμάτια )

  • 1 κούπα φέτα με χαμηλά λιπαρά και λιγότερο αλάτι
  • 1 αυγό και 2 ασπράδια
  • 2/3 κούπας κίτρινο τυρί light, τριμμένο
  • 2½ κούπες βρόμη (νιφάδες ή πίτουρο)
  • 1 κεσεδάκι cottage
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι για την κρούστα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ και με τη βοήθεια μίας μαρίζ, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά με την εξής σειρά: αυγό και ασπράδια, γιαούρτι, γάλα, πιπέρι, όλη τη βρόμη και τη μισή ποσότητα του τριμμένου τυριού μας.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να μην λιώσει.
  • Βήμα 3: Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα ταψί, αδειάζουμε τον χυλό της τυρόπιτας, με ένα κουτάλι μοιράζουμε διάσπαρτα το cottage, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και το σουσάμι.
  • Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στον αέρα, για 40-45’ μέχρι να ροδίσει.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι

  • Ενέργεια: 178 kcal
  • Υδατάνθρακες: 25,6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 19,3 γρ.
  • Λιπαρά: 5,8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI