Υλικά

  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας σε κύβους
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες
  • 140 γρ. λάχανο
  • Αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • 400 γρ. ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • Τραγανό ψωμί ή σκορδόψωμο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε ένα μέτριο τηγάνι στη φωτιά και ρίξτε μέσα τις ντομάτες, μαζί με νερό.
  2. Ενώ οι ντομάτες ζεσταίνονται, κόψτε γρήγορα το λουκάνικο σε χοντρά κομμάτια και τεμαχίστε το λάχανο.
  3. Ρίξτε το λουκάνικο και το λάχανο στο τηγάνι μαζί με τις νιφάδες τσίλι και τα ρεβίθια και, στη συνέχεια, ρίξτε μέσα τον κύβο ζωμού.
  4. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε και αφήστε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να μαλακώσει.
  5. Αδειάστε το σε μπολ και συνοδέψτε με τραγανό ψωμί ή σκορδόψωμο.