Υλικά
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας σε κύβους
- 1 χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες
- 140 γρ. λάχανο
- Αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
- 400 γρ. ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- Τραγανό ψωμί ή σκορδόψωμο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάλτε ένα μέτριο τηγάνι στη φωτιά και ρίξτε μέσα τις ντομάτες, μαζί με νερό.
- Ενώ οι ντομάτες ζεσταίνονται, κόψτε γρήγορα το λουκάνικο σε χοντρά κομμάτια και τεμαχίστε το λάχανο.
- Ρίξτε το λουκάνικο και το λάχανο στο τηγάνι μαζί με τις νιφάδες τσίλι και τα ρεβίθια και, στη συνέχεια, ρίξτε μέσα τον κύβο ζωμού.
- Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε και αφήστε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να μαλακώσει.
- Αδειάστε το σε μπολ και συνοδέψτε με τραγανό ψωμί ή σκορδόψωμο.