Υλικά

  • 1,5 κιλό μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα
  • 6 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια, κομμένες στη μέση
  • 1/4 φλ. τσαγιού κάπαρη συν 1 κουταλιά της σούπας από την άλμη
  • 3 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
  • 1 κ. σ. ρίγανη
  • 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξύδι από κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο, σκεπάστε το και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει βαθιά, περίπου 10 λεπτά.
  2. Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο, σκεπάστε ξανά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε τα δαμάσκηνα, τις ελιές, την κάπαρη και την άλμη, τα φύλλα δάφνης και τη ρίγανη στο τηγάνι, τοποθετώντας τα ομοιόμορφα γύρω από το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο με καστανή ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε από πάνω το ζωμό κοτόπουλου και το ξύδι και αφήστε το να πάρει μια βράση.
  4. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, 15 έως 20 λεπτά.
  5. Μεταφέρετε προσεκτικά το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τη σάλτσα, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μειωθεί και να πήξει ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.
  6. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη σάλτσα ανακατέψτε και σερβίρετε.