Υλικά
- 1 ζύμη για πίτσα ολικής αλέσεως
- 1/4 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
- 3 φρέσκα σύκα σε φέτες
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. μέλι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Απλώστε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τοποθετήστε το τυρί ρικότα στη ζύμη και προσθέστε το θυμάρι και τα σύκα.
- Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με ελαιόλαδο.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 13 έως 15 λεπτά, μέχρι το τυρί να φουσκώσει και ο πάτος της ζύμης να γίνει τραγανός.
- Περιχύστε με μέλι και απολαύστε!