Υλικά

  • 1 ζύμη για πίτσα ολικής αλέσεως
  • 1/4 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
  • 3 φρέσκα σύκα σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Απλώστε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  3. Τοποθετήστε το τυρί ρικότα στη ζύμη και προσθέστε το θυμάρι και τα σύκα.
  4. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με ελαιόλαδο.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 13 έως 15 λεπτά, μέχρι το τυρί να φουσκώσει και ο πάτος της ζύμης να γίνει τραγανός.
  6. Περιχύστε με μέλι και απολαύστε!