Υλικά
- 350 γρ. ζυμαρικά
 - 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
 - 150 γρ. φέτες καπνιστού σολομού, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
 - 150 γρ. baby σπανάκι
 - Το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι
 
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή για να κόψετε φαρδιές λωρίδες φλούδας από το λεμόνι και, στη συνέχεια, κόψτε σε λεπτές φέτες κατά μήκος.
 - Στύψτε το χυμό και αφήστε τον στην άκρη.
 - Ρίχνετε το χυμό και 1,25 λίτρο (5 φλιτζάνια) νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάστε και φέρτε το νερό σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
 - Προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το νερό να ξαναπάρει βράση.
 - Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κάθε 2- 3 λεπτά, για 12 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι σχεδόν al dente.
 - Προσθέστε το μασκαρπόνε και το baby σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μασκαρπόνε.
 - Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
 - Ανακατέψτε το λεμόνι και το σολομό σε κομμάτια.
 - Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.