Η Εκκλησία πλήρωσε 2,17 εκατ. ευρώ για φόρους

Απολογισμός εσόδων-εξόδων του διαχειριστικού έτους 2016


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
16:30
06/09/2017
Η Εκκλησία πλήρωσε 2,17 εκατ. ευρώ για φόρους
59
loading

Το ποσό των 2.170.312,82 ευρώ κατέβαλε η Εκκλησία της Ελλάδος για την πληρωμή φόρων (Φόρος Εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ), όπως προκύπτει μετά τον απολογισμό εσόδων-εξόδων του διαχειριστικού έτους 2016, τον οποίο ενέκρινε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Η ΔΙΣ συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στη δεύτερη συνεδρία της για τον μήνα Σεπτέμβριο, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα πρακτικά της προηγουμένης συνεδρίας και ακολούθως ενέκρινε τον απολογισμό εσόδων- εξόδων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος του διαχειριστικού έτους 2016. Επίσης, ασχολήθηκε με θέματα Μητροπόλεων, εισηγήσεις Συνοδικών Επιτροπών, αποσπάσεις κληρικών και με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

59
σχόλια
 1. avatar Βασίλειος ο Β’

  Το Ελληνικό Κράτος ιδρύθηκε με χρηματικά κεφάλαια της Εκκλησίας. Κανονικά το Κράτος πρέπει να πληρώνει τη Μητέρα του την Εκκλησία και όχι το αντίθετο που είναι διαστροφή.

  1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

   Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα της κατοχής οι μόνοι που είχαν χρήματα ήταν οι συνεργάτες των Γερμανών και οι μαυραγορίτες. Μήπως το Ελληνικό κράτος θα τους όφειλε κάποια ευγνωμοσύνη αν κάποιοι από αυτούς έδιναν κάποια από τα χρηματικά κεφάλαια που απέκτησαν κατά την διάρκεια της κατοχής για την ανοικοδόμηση του Ελληνικού κράτους ή για άλλες φιλανθρωπίες; Μήπως έψαξες ποτέ με ποιον τρόπο απέκτησε η ορθόδοξη εκκλησία την τεράστια ακίνητη περιουσία της στα χρόνια της τουρκοκρατίας και γιατί ο Τούρκος Σουλτάνος δεν την έπαιρνε για τον εαυτό του ; Τι γνώμη έχεις για αυτό. Δυστυχώς οι παπάδες σε όλη την διάρκεια της ιστορίας τους έχουν αποδείξει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καλοπέραση τους και πως να διατηρήσουν τα προνόμια και τα κεκτημένα τους. Συμμαχούν με το οποιονδήποτε αρκεί να τους διατηρήσουν τα προνόμια και τον μισθό τους. Αν πραγματικά αγαπούσαν τον Θεό θα δίναμε αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, την τεράστια περιουσία που απέκτησαν στα χρόνια της τουρκοκρατίας στους φτωχούς και ακτήμονες Έλληνες για να σταθούν στα πόδια τους και δεν θα κάνανε τα χρήματα αυτά μετοχές στις τράπεζες και βίλες και πολυτελή αυτοκίνητα για τους μητροπολίτες της ορθόδοξης εκκλησίας. Επίσης αν οι παπάδες αγαπούσαν την αλήθεια+ την δικαιοσύνη που μίλησε ο Ιησούς, σήμερα δεν θα απαιτούσαν από το Ελληνικό κράτος να τους μισθοδοτεί αλλά θα έβρισκαν έναν πιο δίκαιο τρόπο να κερδίζουν τα προς το "ζειν" τους από τις προσφορές και την αγάπη των ενοριτών τους.

   1. avatar Μετανοών εγωιστής

    Είσαι απόλυτος.

 2. avatar Stateless

  10 χιλιάδες εκκλησίες έχει όλη η Ελλάδα.
  Άρα €200 αναλογεί στην κάθε εκκλησία.
  Χα χα χα χα χα χα χα!
  Ρε τους κλέφτες!

 3. avatar Έπρεπε να είχα γίνει παπάς

  Όποιος γνωρίζει έστω και τα βασικά από διοίκηση επιχειρήσεων γελάει με τα ψίχουλα που πληρώνουν ακόμα οι παπάδες. Δύο εκατομμύρια ευρώ θα έπρεπε να είναι ο φόρος μόνο από ένα-δυο μεγάλους ναούς στην Αθήνα αν αναλογιστούμε τα έσοδα της εκκλησίας, όχι απ‘ όλη την Ελλάδα!

 4. avatar όσκαρ μαν

  αφού μπείτε στο site με τις "ερωτήσεις και απαντήσεις" δείτε και αυτό Η ΜΙΣΘΟΔΟΣIΑ ΤΟΥ ΚΛHΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ https://inspol.files.wordpress.com/2017/02/misthodosia-17-24.pdf για να έχετε και μία αντικειμενική εικόνα
  Μπορείτε να δείτε επίσης
  ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ https://inspol.files.wordpress.com/2014/10/3_14_b_kokkolisekklkr.pdf
  ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ
  https://inspol.files.wordpress.com/2014/08/1_14_b_chrysogelosekklkr1.pdf

  1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

   Οι μόνοι που υποστηρίζουν με πάθος ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτή η φαύλη κατάσταση όπου το Ελληνικό κράτος πληρώνει το μισθό στους χιλιάδες των παπάδων της ορθόδοξης εκκλησίας είναι αυτοί που οφείλονται από αυτό δηλαδή οι ίδιοι οι παπάδες ( ή όπως έγραψε +κάποιος άλλος πιο κάτω, και αυτοί που οι παπάδες τους πετάνε κανένα κοκαλακι ώστε να γλύψουν +αυτοί από την μπίζνα που έχουν στήσει οι παπάδες στις πλάτες του Ελληνικού λαού). Πες μας εσύ που έχεις μελετήσει το θέμα σε ποιό άλλο κράτος της Ευρώπης φορολογούνται όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες της χώρας (ορθόδοξοι, παλιοημερολογήτες ορθόδοξοι, καθολικοί, άθεοι,αγνωστικιστές, άθρησκοι, πιστοί άλλων δογμάτων +θρησκειών) για να μισθοδοτούνται οι παπάδες μόνο μιας εκκλησίας; Στα περισσότερα κράτη του κόσμου η πολιτεία ή δεν παρεμβαίνει καθόλου στο θέμα αυτό ή η πολιτεία δίνει την δυνατότητα στους φορολογούμενους να δηλώσουν σε ποια εκκλησία επιθυμούν να αποδοθούν οι φόροι που τους κρατά ή θα τους κράτησει το κράτος.Εδώ γιατί δεν γίνεται αυτό που γίνεται σε όλες τις άλλες πολιτισμένες χώρες του κόσμου; Όσο για την υποχρέωση της πολιτείας να πληρώνει μισθό εξαιτίας της περιουσίας που πήρε το κράτος,πες μας κατά την κρίση σου αν ήταν δίκαιο, ηθικό +χριστιανικό η ορθόδοξη εκκλησία που κράτησε την ακίνητη περιουσία που της δώρισαν υπόδουλοι Έλληνες με τον φόβο του θανάτου, +διατήρησε η ορθόδοξη εκκλησία λόγο της εκδούλευσης που πρόσφερε στον Τούρκο σουλτάνο ή έπρεπε να επιστραφεί στους Έλληνες; Εσένα τι λέει η πίστη σου+η συνείδηση σου;

 5. avatar Nikath13

  Δεν μαθαμε ποσα εσοδα ειχε γι ανα πληρωσει 2,17 μυρια φορους

 6. avatar Douskas John

  Δεν υπάρχει καλύτερη επιχείρηση από την εκκλησία Α.Ε .Πληρώνω ψίχουλα σε σχέση με το κέρδος μου (για τα μάτια του κόσμου) .Το κράτος πληρώνει τους υπαλλήλους μου ( παπάδες)και έχω και τζάμπα marketing στα σχολεία και στα ΜΜΕ
  Το όνειρο του κάθε επιχειρηματία είναι η εκκλησία Α.Ε .

  1. avatar BlueBlack

   Τι να κάνουμε αγαπητέ . Αυτή η Εκκλησία που τόσο λοιδωρείτε σας έχει βάλει τα γυαλιά σε όλους τους τομείς της σύγχρονης επιστήμης απο την Διαιτολογία - Διατροφολογία , την Ανάλυση Κοινωνικών Συστημάτων , την Προώθηση Βιβλίων τώρα ΚΑΙ στο Μαρκετινγκ και την σωστή διαχείρηση ακινήτων . 2017 χρόνια τώρα σας βάζει τα γυαλιά και επιβιώνει απο λιοντάρια , φωτιές , βασανιστήρια μέχρι και κομουνιστικά - φασιστικά - μουσουλμανικά καθεστώτα , στον ενφια νομίζατε θα σκαλώσει ?

   1. avatar Douskas John

    Ακριβώς .Τι να κάνουμε που υπάρχουν ακόμα άτομα στην ελλάδα που πιστεύουν σε φανταστικούς φίλους ,εκκλησία=έθνος και αναρωτιούνται γιατί πεινάνε ενώ τα έσοδα της εκκλησίας αυξήθηκαν από όταν άρχισε η κρίση .
    Ας προσευχηθούν λοιπόν σαν τον παπαχρυσαφικό για να βγούμε από την κρίση .
    Δεν λυπάμαι καθόλου αυτήν την χώρα και τους πολίτες της .Καλά μας κάνουν και οι παπάδες που γελάνε με εμάς
    Ομως διαβάζοντας τα σχόλια αρχίζουν και ξυπνάνε μερικοί αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό χρειάζονται και πράξεις .
    Τι εννοώ ? Μερικά βασικά πράγματα . Πρώτα πηγαίνεις στο ληξιαρχείο και διαγράφεις το χριστιανός ορθόδοξος .Μετά δεν βαφτίζεις το παιδί σου και το αφήνεις να διαλέξει αυτό όταν γίνει ενήλικας το τι θα είναι και τέλος παίρνεις απαλλαγή από τα θρησκευτικά για το παιδί σου .Ετσι καταργείς τα θρησκευτικά στο σχολείο .Για να δεις πόσο κοκομπλοκ θα πάθουν στην εκκλησία .Εγω το έχω κάνει .Ποτέ δεν είναι αργά για όλους τους ελληνες

    1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

     (2 από 2)Ευτυχώς όμως John η αληθινότητα+η ύπαρξη του Θεού δεν εξαρτάται ούτε από την υποκρισία των φαρισαίων όλων των εποχών ούτε από το τι κάνουν οι επαγγελματίες της θρησκείας προκειμένου να εξαπατούν τους ανθρώπους+να περνάνε αυτοί καλά.Η ύπαρξη του Θεού δεν εξαρτάται ούτε ακόμα από το τι πιστεύω εγώ ή εσύ για τον Θεό.Ο Θεός υπάρχει+είναι αυτός που είναι.Ο Θεός διάλεξε να κάνει τον εαυτό Του γνωστό στέλνοντας τον Ιησού Χριστό που ήταν Υιός Θεού.Ο Ιησούς έκανε πολλά πράγματα για να αποδείξει την θεία καταγωγή Του.Αλλά οι πορωμένοι από την κακία +υποκρισία θρησκευτικοί ηγέτες δεν τον δέχτηκαν+τον σταύρωσαν.Ο Ιησούς Χριστός όμως αναστήθηκε , όπως το είχε υποσχεθεί, +από τότε όλοι όσοι τον αγαπάμε πραγματικά+τον έχουμε δεχθεί σαν προσωπικό μας Σωτήρα+ Κύριο δεν σταματάμε να λέμε τα καλά νέα της ανάστασης, της συγχώρεσης αμαρτιών,+της αιώνιας ζωής στους ανθρώπους. Όσοι πιστεύουν στο μήνυμα αυτό η εντολή του Ιησού Χριστού είναι να τους βαπτίζουμε στο νερό [στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος ] (δες Ματθαίο 28:19).Πρόσεξε την διαφορά ότι οι αληθινοί χριστιανοί πρώτα κηρύττουν το Ευαγγέλιο +μετά βαπτίζουν μόνο όσους πιστεύουν στον Χριστό+στην ανάσταση Του (Μάρκος 16:15-16) γιατί οι αληθινοί χριστιανοί θέλουν να κάνουν μαθητές για τον Ιησού που ζουν μία αγία+καθαρή ζωή.Οι επαγγελματίες της θρησκείας,δεν τους ενδιαφέρει τι είπε ο Ιησούς, αυτοί το μόνο που θέλουν είναι οπαδούς για την θρησκεία τους για αυτό βαφτίζουν+χωρίς να έχει πιστέψει καν ο βαπτιζόμενος.

    2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

     Γεια σου John. Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά όταν λες "φανταστικό φίλο" μήπως εννοείς ότι δεν υπάρχει Θεός και ο Θεός είναι κατασκεύασμα της φαντασίας των ανθρώπων; Αν το πιστεύεις αυτό είναι λάθος. Πολύ περισσότερες αποδείξεις έχουμε ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι δημιούργημα ενός πολύ ανώτερου και νοήμονος όντος από τις σχεδόν καμία απόδειξεις που έχουμε ότι ο κόσμος και η ζωή ξεκίνησαν από μόνα τους και από τυχαία γεγονότα. ( Αν θέλεις περισσότερες αποδείξεις και επιχειρήματα για αυτό που λέω μπορώ να σου δώσω αν σε ενδιαφέρει). Ελπίζω μόνο να μην μπερδεύεις αυτά που κάνουν οι παπάδες (ορθόδοξοι και καθολικοί) με τον αληθινό Θεό της Αγίας Γραφής και αυτά που είπε και έκανε ο Ιησούς Χριστός για την σωτηρία μας και για να μας δώσει αιώνια ζωή. Οι σημερινοί παπάδες έχουν τόση σχέση με τον αληθινό Θεό όση σχέση είχαν και οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι της εποχής του Ιησού Χριστού. Οι ίδιοι θεωρούσαν ότι αντιπροσώπευαν το Θεό της Αγίας Γραφής αλλά ο Ιησούς Χριστός τους αποκάλεσε υποκριτές, ψεύτες και εκμεταλλευτές της πίστης των ανθρώπων προς τον Θεό. ( Αν θες διάβασε τα χαρακτηριστικά των φαρισαίων της εποχής του Ιησού στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο 23 κεφάλαιο +μετά προσπάθησε να βρεις διαφορές ή ομοιότητες με αυτά που κάνουν οι παπάδες σήμερα. Θα εκπλαγείς όταν θα διαπιστώσεις ότι οι παπάδες δεν έχουν άφησει τίποτα από αυτά που κάνανε οι Φαρισαίοι που να μην το κάνουν +αυτοί. Βλέπεις το πνεύμα της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού είναι το ίδιο όσοι αιώνες και αν περάσουν).

 7. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  (1 από 7) Θα ήθελα να πω την γνώμη μου για το θέμα. Πιστεύω ότι ο Θεός της Αγίας Γραφής και ο Ιησούς Χριστός αγαπάνε την αλήθεια και την δικαιοσύνη. Ο Θεός δεν θέλει την αδικία και την υποκρίσια που πολλές φορές χαρακτηρίζει τους θρησκευόμενους και αυτό γίνεται αιτία να σκανδαλίζονται ειλικρινείς άνθρωποι, και ιδιαίτερα αυτοί που δεν έχουν διαβάσει ποτέ οι ίδιοι την Αγία Γραφή για να ξέρουν τι ακριβώς δίδαξε ο Ιησούς Χριστός για όλα τα θέματα και συγκεκριμένα για το θέμα των χρημάτων. Το άρθρο μας λέει η ορθόδοξη εκκλησία πλήρωσε για φόρο στο κράτος κάποια εκατομμύρια ευρώ. Τι σημαίνει αυτό ; Δεν τα έκανε δωρεά στο κράτος αλλά πλήρωσε τους φόρους που της αναλογούν όπως κάνει ο κάθε νομοταγής πολίτης αυτής της χώρας.
  Δεύτερον σημαίνει ότι η ορθόδοξη εκκλησία έχει αρκετά εισοδήματα για να καλείται να πληρώσει τόσο φόρο. Το ερώτημα που τίθεται είναι από που έχει αυτά τα ειοδήματα η ορθόδοξη εκκλησία ; Τα έχει από νόμιμες και ηθικές πηγές ; Το ότι έχει κάποια εισοδήματα δε σημαίνει ότι αυτά είναι και ηθικά στα μάτια του Θεού. Παράδειγμα : Αν οι παπάδες έχουν εισόδημα γιατί ζητούν από τους ανθρώπους να τους πληρώσουν για γάμους , βαφτίσια , κηδείες , μνημόσυνα ατό δεν σημαίνει ότι αυτό πο κάνουν είναι και δίκαιο μπροστά στον Θεό.

  1. avatar Stefanos

   (1απο7) Το ότι κάποιος ερμηνεύει την Αγία Γραφή διαφορετικά απο ότι εσείς αυτό δεν σημαίνει πως εκείνος είναι λάθος και εσείς ο σωστός . Επίσης εσείς που την έχετε διαβάσει θα θυμάστε πως όταν ρωτήθηκε ο Κύριος συγκεκριμένα για το εαν θα πρέπει να αποδίδουμε φόρους στο κράτος ( μια ερώτηση παγίδα για να Τον προκαλέσουν να πεί κάτι ενάντια στο κράτος ) Εκείνος απάντησε το περίφημο "Τα του Καίσαρα τω Καίσαρι ' Δηλαδή και εφόσον σας αρέσουν οι ξεκάθαρες απαντήσεις , ο Κύριος ξεκάθαρα έδωσε εντολή να πληρώνουμε τους φόρους , πράγμα το οποίο η Εκκλησία μας πράτει .Μια πράξη η οποία δεν περιέχει ούτε αδικία ούτε υποκρισία

   1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

    Γεια σου Στέφανε. Πιστεύω στον όμορφο και πολιτισμένο διάλογο με επιχειρήματα και προτάσεις. Σχετικό με αυτό που λες. Πράγματι οι υποκριτές Φαρισαίοι έκαναν μια πονηροί ερώτηση στον Ιησού Χριστό για να βρούνε πάτημα να τον κατηγορήσουν. Η ερώτηση ήταν (επιτρέπεται να δίνουμε φόρο στον Καίσαρα ή όχι;) . Αν ο Ιησούς έλεγε ναι θα έλεγαν στους Ιουδαίους , ο άνθρωπος αυτός είναι άνθρωπος των Ρωμαίων που ήταν κατακτητές για τους Ιουδαίους. Αν ο Ιησούς έλεγε (όχι μην δίνετε το φόρο σας) οι Φαρισαίοι θα πήγαιναν αμέσως στους Ρωμαίους και θα κατήγγειλαν τον Ιησού Χριστό ότι κηρύττει επανάσταση και ενάντια στα συμφέροντα των Ρωμαίων. Όμως ο Ιησούς επειδή ήταν και Θεός και ήξερε τι σκέφτονται οι Φαρισαίοι τους απάντησε ως εξής ( δείξτε μου ένα νόμισμα; ποιανού την εικόνα έχει; ) ( Του Καίσαρα ) απάντησαν εκείνοι. Και ο Ιησούς τους είπε (δώστε στον Καίσαρα αυτό που ανήκει στον Καίσαρα και στον Θεό αυτό που ανήκει στον Θεό) [ δες την ιστορία αυτή στο Ματθαίο 22:15-22). Σήμερα ο Ιησούς θα έλεγε:[Δώστε στο φόρο σας στο κράτος. Επιστρέψτε την ακίνητη περιουσία σας που αρπαξατε από τους Έλληνες στα χρόνια της τουρκοκρατίας στους ακτήμονες και σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Δοξάστε τον Θεό με την αγία ταπεινή και αφιλοχρηματη συμπεριφορά σας. Μην απαιτείται το κράτος να σας πληρώνει το μισθό σας. Δεν σας κάλεσα να γίνετε δημόσιοι υπάλληλοι. Μην χρηματίζεστε. Δώστε το καλό παράδειγμα. Μην κυκλοφορείτε με πολυτελή αμάξια+προσωπικούς οδηγούς. Μην σκανδαλίζεται με πορνείες και εξωσυζυγικές σχέσεις]

    1. avatar Stefanos

     Αυτές τις εντολές θα τις έδινε σε όλους τους ανθρώπους όπως και ότι είπε απευθυνόταν σε όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο στους ιερωμένους . Εμείς όμως πυροβολούμε μόνο και συνεχώς την Εκκλησία σα να ποτέ ισχυρίστηκε κανείς πως η - αποτελούμενη απο ανθρώπους και όχι Θεούς - Εκκλησία έχει μόνο αναμάρτητους και αλάνθαστους ως μέλη της . Προσωπικά την αγαπώ την Ορθόδοξη μας Εκκλησία και την υπερασπίζομαι διότι θεωρώ πως είναι το πληρέστερο απο όλα τα ανθρώπινα δημιουργήματα , όχι τέλειο ούτε αλάνθαστο όπως τίποτε ανθρώπινο δεν μπορεί να είναι .

 8. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  (2 από 7) Και αυτό γιατί ο Ιησούς Χριστός δίδαξε ότι τα πράγματα του Θεού είναι δωρεάν (δες Ματθαίο 10:8) και ο Ιησους Χριστός δίδαξε ενάντια στους υποκριτές φαρισαίος που έχουν κάνει την θρησκεία εμπορίο και ζητάνε χρήματα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους (δες Ματθαίο 23:13-15) . Βέβαια οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι δίδαξε ο Ιησούς τους χρηματίζουν (αν και οι περισσότετοι μέσα τους βρίζουν) χωρίς να ξέρουν ότι έχουν πέσει θύματα των ψεμ΄΄ατων των παπάδων και δίνοντας χρήματα στους παπάδες τους δίνουν το δικαίωμα να συνεχίζουν να εξαπατούν τους αφελείς, γιατί όσοι υπάρον θύματα θα υπάρχουν και αυτοί που τους εκμεταλλέυονται.
  Επομένως μπορεί η ορθόδοξη εκκλησία να φαίνεται ότι δίνει φόρους αλλά δίνει για εισοδήματα που δεν έπρεπε να έχει αφού ο τρόπος που τα αποκτά είναι ενάντια στην αλήθεια και σην δικαιοσύνη του Ιησού Χριστού.

  1. avatar Stefanos

   (Απάντηση 2 απο 2 ) Έχετε δίκαιο πως τα πράγματα του Θεού είναι δωρεάν και πράγματι δίδονται δωρεάν . Αλήθεια πληρώνετε για την Θεία Λειτουργία ? Μήπως για την Θεία Κοινωνία σας ζητήθηκε ποτέ αντίτιμο ή σας ζητήθηκε να πληρώσετε κάποιο παράβολο για να εξομοληγηθήτε ? Όταν όμως θέλετε να κάνετε τον γάμο σας ή την βάφτισή του παιδιού σας με 5 ψαλτάδες , 100 λαμπάδες , 1500 μπομπονιέρες και τα συναφή θεωρείτε πως θα πρέπει η Εκκλησία να σας καλύψει αυτά τα έξοδα ? Ισχυρίζεστε δε εντελώς αυθαίρετα πως τα έσοδα της Εκκλησίας για τα οποία νομίμως φορολογείται είναι έσοδα παρανόμως αποκτηθέντα .

 9. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  (3 από 7)Ένα δεύτερο θέμα που πρέπει να δούμε είναι πως απέκτησε η ορθόδοξη εκκλησία την μεγάλη ακίνητη περιουσία που έχει ; και αν την απέκτησε με ηθικό τρόπο και αν νόμιμα την κατέχει ; Για όσους ερευνήσουν το θέμα θα δουν ότι την περισσότερη ακίνητη περιουσία η ορθόδοξη εκκλησία την απέκτησε στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Ενώ όλοι οι Έλληνες φτωχαίνανε και οι τούρκοι τους σκοτώνανε για να αρπάξουν τις περιουσίες τους η ορθόδξη εκκλησία αποκτούσε περιουσία επειδή ο τούρκος Σουλτάνος είχε δώσει ασυλία στην περιουσία της ορθόδξης εκκλησίας. Γιατί γινότανε αυτό; Επειδή ο τούρκος σουλτάνος έδωσε αυτά τα ειδικά προνόμια στους παπάδες και στην ορθόδοξη εκκλησία λόγω της εκδούλευσης που του προσέφεραν οι παπάδες προκειμένουν να κρατά τον Ελληνικό λαό σε υποταγή και καταστολή. Ενώ και οι έλληνες προκειμένου οι τούρκοι να τους σκοτώσουν για να αρπάξουν την περιουσία τους προτιμούσαν να την δωρίζουν στην ορθόδοξη εκκλησία για να μείνει σε ελληνικά χέρια. Έτσι οι Έλληνες δώριζαν την περιουσία τους όχι από αγάπη προ την ορθόδοξη εκκλησία ούτε γιατί πίστευαν στο κοινωνικό της έργο αλλά από φόβο να μην χάσουν την ζωή τους , απόδειξη αυτού είναι ότι αν και πολλοί δώριζαν την περιουσία τους στην εκκλησία συνέχισαν οι ίδιοι να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

 10. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  (4 από 7) Το ερώτημα είναι αν αυτή την περιουσία που απέκτησε με αυτόν τον τρόπο οι Ορθόδοξη εκκλησια αν είναι νόμιμο , ηθικό και χριστιανικό να την κρατήσουν οι παπάδες μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων από τους τούρκους ; Μήπως θα ήταν πολύ πιο ηθικό και χριστιανικό να επιστραφούν όλες αυτές οι εκτάσεις και τα ακίνητα σε αυούς που πραγματικα ανήκαν ; Δηλαδή στον Ελληνικό λαό και στους ακτήμονες πολίτες που τα δώσανε όλα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους τούρκους , με τους οποίους οι παπάδες είχαν συμμαχήσει στα χρόναι της τουρκοκρατίας γι αυτό και εξασφάλισαν ασυλία στην δικη τους περιουσία;
  Δηλαδή η περιουσία της ορθόδοξης εκκλησίας στην μεγάλη της πλειοψηφία είναι περιουσία που δεν έπρεπε να κατέχει , ούτε και να έχει εισόδημα απο αυτήν την περιουσία αφού θα έπρεπε από την πρώτη ημέρα της απελευθέρωσης απο τους τους τούρκουν να την επιστρέψει στον Ελληνικό λαό από τον οποίο και την πήρε.
  Το ότι όμως οι πολιτικοί της εποχής εκείνης δεν τόλμησαν να το βάλουν με το θρησκευτικό κατεστημένο και να διεκδικήσουν την περιουσία του Ελληνικού λαού δείχνει πόσο βαθειά διαπλοκ’η υπάρχει μεταξύ πολιτικών και παπάδων αλλά και ότι το σύγχρονο ελληνικό κράτος απέχει πολύ από το να ονομαστεί κράτος δικαίου και σύγχρονη δημοκρατία.

  1. avatar Stefanos

   (Απάντηση 4 απο 7 ) Προτείνετε να επιστραφεί η περιουσία της Εκκλησίας στον Ελληνικό λαό και ξεχνάτε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία ΕΙΝΑΙ ο Ελληνικός λαός ! Και μάλιστα ο Ελληνικός λαός πέρα απο τα στενά σύνορα του Ελληνικού κράτους ! Δεν γίνεται λοιπόν να επιστρέψει στον Ελληνικό λαό αφου ακριβώς εκεί ανήκει . Τώρα για το εάν προτιμά ο Ελληνικός λαός να διαχειρίζεται την περιουσία του η Ορθόδοξη Εκκλησία ή το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων του Χερ Σόϊμπλε , δεν μας απομένει παρα να τον ρωτήσουμε .

   1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

    Από πού και ως που τα οικονομικά συμφέροντα των παπάδων και μητροπολιτών συμπίπτουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού στους οποίους εκτός από ορθόδοξους του νέου ημερολογίου συμπεριλαμβάνονται ορθόδοξοι του παλιού ημερολογιου (του οποίου οι παπάδες ,και σωστά, δεν πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος σαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι), καθολικοί, άθεοι, άθρησκοι, αγνωστικιστές, δωδεκαθειστες , άνθρωποι ενάντια στην χριστιανική πίστη, φίλοι και πιστοί άλλων δογμάτων και θρησκειών; Εκτός και αν δεν θεωρείται γνήσιους Έλληνες πολίτες όσους δεν ανήκουν στην ορθόδοξη εκκλησία και δεν θεωρούν ότι οι παπάδες είναι οι γνήσιοι αντιπρόσωποι του Θεού; Πιστεύω ότι η αλήθεια και η δικαιοσύνη , που και ο ο Ιησούς Χριστός δίδαξε και θέλει , η ακίνητη περιουσία που η ορθόδοξη εκκλησία απέκτησε βστα χρόνια της τουρκοκρατίας , να την επέστρεφε από την πρώτη στιγμή στους ακτήμονες Έλληνες πολίτες που δώσανε και το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας. Οι παπάδες θέλουν να πείσουν ότι τα οικονομικά τους συμφέροντα και ο παχυλος μισθός που εισπράττουν οι παπάδες και οι μητροπολίτες ( συν τα πολλά τυχερά και έξτρα) συμπίπτουν με τα συμφέροντα του λαού και των φτωχών Ελλήνων που με δυσκολία τα βγαζουνε πέρα. Αν οι παπάδες ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τους φτωχούς Έλληνες ας δωρίσουν όλη την περιουσία τους και όλα τα έσοδα της εκκλησίας τους στους φτωχούς και όχι να δίνουν ένα μέρος από τα κέρδη τους και τα άλλα (τα περισσότερα) να τα επενδύουν σε μετοχές + σε πολυτελή αυτοκίνητα για μητροπολίτες.

    1. avatar Stefanos

     Λέτε ψέμματα κύριε ! Μια απλή περιήγηση στο διαδύκτιο θα δας δείξει πως το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας έχει περιέλθει στην δικαιοδοσία του κράτους ! Εσείς όμως ο τόσο ψαγμένος ΚΑΙ το γνωρίζετε ΚΑΙ ψεύδεστε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις . Και σας επαναλαμβάνω για να το κατανοήσετε. Η Εκκλησία δεν χρειάζεται να παραχωρήσει τιποτα στον Ελληνικό λαό γιατί ΕΙΝΑΙ η ίδια ο Ελληνικός λαός !

     1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

      Γεια σου Στέφανε. Το ποιος ψεύδεται άσε να το κρίνουν οι αγαπητοί αναγνώστες του σάιτ και όχι εσύ. Νομίζω παρεκτράπηκες ολίγον. Το κράτος αναγκάστηκε να πράγματι να πάρει την ακίνητη περιουσία της ορθόδοξης εκκλησίας για να την δώσει σε ακτήμονες Έλληνες πολίτες. Δηλαδή η εκκλησία δεν την πρόσφερε από μόνη της όταν έβλεπε την ανάγκη και την εξαθλίωση των Ελλήνων μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας ή μετά την μικρασιατική καταστροφή που χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν στην Ελλάδα και δεν είχαν που την κεφαλή κλίνει. Που άραγε πήγε η φιλανθρωπία των παπάδων για τους ανθρώπους και τον Ελληνικό λαό; Όταν είναι να πάρουν ή διατηρήσουν τα προνόμια μας τους τρέχουν και χαλάνε το κόσμο. Όταν είναι να δώσουν ή να επιστρέψουν σφυρίζουν αδιάφορα. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια , όσο και αν δεν σου αρέσει, όσο και αν δεν αρέσει στους παπάδες που εκπροσωπείς οι οποίοι έχουν βρει ένα έθνος που δεν διαβάζει την Αγία Γραφή για να ξέρει την αλήθεια και τι ακριβώς δίδαξε ο Ιησούς Χριστός ,+εσκεμμένα τον κρατούν στην άγνοια του Ευαγγελίου για να μπορούν να τον εκμεταλλεύονται οικονομικά και να παριστάνουν τους αντιπροσώπους του Θεού. Αν όμως κάποιος διαβάσει τον Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή ,+φωτιστεί πνευματικά από τον Πνεύμα του Θεού, θα καταλάβει ότι δεν έχει ανάγκη τους παπάδες για την σωτηρία του+οι παπάδες τότε θα λάβουν αυτό που τους αξίζει.Δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποι μας θα χαθούν αιώνια γιατί δεν διάβασαν,δεν πίστεψαν ,δεν έζησαν σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού εξαιτίας των παπάδων.

     2. avatar Stefanos

      Οπότε κύριε παραδέχεστε πως δώσατε ψευδής πληροφορίες στο post σας . Και τώρα κατηγορείτε την Εκκλησία πως ναι μεν έδωσε το 96% της περιουσίας της στο Ελληνικό Κράτος αλλά την κατηγορείτε - Εντελώς αυθαίρετα - πως δεν το έκανε τάχα με την θέλησή της αλλά αναγκάστηκε . Οπως και οι υπόλοιποι πολέμιοι που αναρωτιόιταν γιατι δεν δινει φορους η Εκκλησια αλλά τωρα τα 2,7 εκατομμύρια τους φαίνονται ψίχουλα .

     3. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

      Στέφανε καταλαβαίνεις όχι αυτά που λέω αλλά αυτά που εσύ θέλεις. Εγώ δεν ανέφερε σε κανένα σχόλιο μου ποσοστό που πήρε το κράτος. Αυτά τα ανέφερες εσύ. Εγώ είπα ότι η ορθόδοξη εκκλησία έπρεπε από την πρώτη ημέρα της απελευθέρωσης της Ελλάδας να επιστρέψει την περιουσία που απέκτησε κατά της διάρκεια της τουρκοκρατίας στους Έλληνες πολίτες. Δεν το έκανε γιατί αγαπά πιο πολύ τα αργύρια +όχι τους φτωχούς ή τους Έλληνες πολίτες για τους οποίους υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται. Όταν το Ελληνικό κράτος πήρε με δική του πρωτοβουλία αυτό που ανήκε στους Έλληνες πολίτες οι παπάδες εκβίασαν +εκβιάζουν ότι το Ελληνικό κράτος πρέπει να πληρώνει τους μισθούς χιλιάδων παπάδων στην αιωνιότητα. Δηλαδή επέστρεψαν κάτι που δεν έπρεπε να κατέχουν +πήραν κάτι που δεν έπρεπε να παίρνουν. Όπως έγινε με την λίμνη Βιστωνίδας. Οι μοναχοί αντάλλαξαν την λίμνη Βιστωνίδας με τα νερά και τα ψάρια της (που το δικαστήριο απεφάνθη ότι κακώς την κατείχε το μοναστήρι) με οικόπεδα αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς σε αυτήν την χώρα δεν υπάρχει δικαιοσύνη γιατί το δικαστήριο απεφάνθη ότι ναι μεν αυτή η ανταλλαγή που πήγε να γίνει είναι παράνομη αλλά δεν υπάρχει κανείς ένοχος.Το αξιοπερίεργο είναι ότι αν δεν ανακαλυπτοταν την τελευταία στιγμή αυτή η παράνομη ανταλλαγή ( σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου) οι μοναχοί θα παίρνανε τα οικόπεδα, θα τα πουλούσαν, θα βάζανε στην τσέπη τα εκατομμύρια ευρώ, μετά θα πλήρωναν+φόρο στο κράτος+θα λέγανε:( μα τι κακό κάναμε; Εμείς πληρώνουμε+φόρο!) Πίσω υποκριτές+Φαρισαίοι.

 11. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  (5 από 7) Σαν να μην έφτανε αυτό , δηλαδή ότι οι παπάδες δεν επέστρεψαν αμέσως την περιουσία που δεν έπρεπε να κατέχουν κατάφεραν μετά από χρόνια να επιστρέχουν μέρος αυτής και να εξασφαλίσουν για την αιωνιότητα το μισθό τους από το Ελληνικό κράτος σαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό είναι ακόμα μια μοναδικότητα της Ελληνικής δημοκρατίας όπου οι παπάδες κάποιου δόγματος , όπως είναι η ορθόδοξη εκκλησία πληρόνονται από το κράτος σαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι απο τους ίδιους τους πίστούς του κάθε δόγματος , όπως γίνεται σε όλα τα άλλα πολιτισμένα κράτη του δυτικού κόσμου.
  Γι αυτό και η μισθοδοσία των παπάδων από τον κρατικό προυπολογισμό πρεέπει να σταματήσει άμεσα και οι παπάδες να βρουν έναν πιο δίκαι οτρόπο ώστε να τους πληρώνουν μόνο εκείνοι οι έλληνες πολίτες που τους πσιτεύουν και οφελούνται απο τις υπηρεσίες τους και όλοι οι Έλληνες πολίτες.
  Το κράτος πρέπει να πάρει όλη την περιουσία που του ανήκει και δωρήθηκε στην ορθόδοξη εκκλησία πριν ή κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας και μάλιστα χωρίς καμία αποζημίωση . Η ορθόδοξη εκκλησία μπορεί να κρατήσει μόνο εκείνη την ακίνητη περιουσία που απέκτησε μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας και της δορήθηκε από ελεύθερους πολίτες και με την θέληση τους (και όχι κάτω από τον φόβο του θανάτου από τους τούρκους).

  1. avatar Stefanos

   Το 99% του Ελληνικού λαού είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και επιθυμούν οι Ιερωμένοι να αντιμετωπίζονται όπως οι Δάσκαλοι , οι Γιατροί , οι Δικαστές μας και οι Στρατιωτικοί μας γιατί όλοι οι παραπάνω αποτελούν τους πυλώνες του Ελληνικού Έθνους με άρρηκτα συνδεδεμένους δεσμούς μεταξύ του εδώ και εκατοντάδες χρόνια .

   1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

    (2 από 2). Μήπως είσαι παπάς ή πληρώνεσαι από τους παπάδες για να τους υποστηρίζεις σε δημόσια φόρουμ όπως αυτό εδώ. Επίσης από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι το 99% του Ελληνικού λαού είναι χριστιανοί και μάλιστα του ορθόδοξου δόγματος και πιο συγκεκριμένα του νέου ημερολογίου; Τους ρώτησες έναν προς έναν; Ή το βγάζεις από το γεγονός το ότι οι Έλληνες είναι νηπιοβαπτισμένοι. Βέβαια αν διαβάζεις την Αγία Γραφή αλλά και την εκκλησιαστική ιστορία των πρώτων αιώνων θα ξέρεις ότι ούτε ο Ιησούς ούτε οι απόστολοι δίδαξαν το νηπιοβαπτισμα. Το αντίθετο ο Ιησούς Χριστός είπε (ο πιστεύεις και βαπτιστείς θέλει σωθεί, Μάρκος 16:15-16). Το νηπιοβάπτισμα εφευρέθηκε αιώνες μετά τους αποστόλους και σήμερα οι θρησκείες όπως και οι παπάδες το χρησιμοποιούν για να καυχώνται ότι έχουν πολλούς οπαδούς (που στην συνέχεια τους εκμεταλλεύονται και οικονομικά). Ξέρουν πολύ καλά οι παπάδες ότι αν κήρυτταν το Ευαγγέλιο και βάπτιζαν μόνο όσους πίστευαν στο κήρυγμά τους ( όπως δίδαξε ο Ιησούς Χριστός) ούτε 10% των ενηλίκων ανθρώπων θα πήγαιναν να βαπτιστούν. Θα έλεγα ότι αληθινοί ορθόδοξοι είναι αυτοί που εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή ( όπως λένε και οι κανόνες της εκκλησίας) +αυτοί δεν ξεπερνούν το 5% των Ελλήνων. Εγώ που συζητώ με πολλούς σχεδόν κανένας δεν μου λέει ότι πιστεύει στον Ιησού Χριστό σαν Υιό Θεού ή σαν Θεό, ή στην ανάσταση των νεκρών,ή στην δευτέρα παρουσία (θα το δεις και στα σχολια σε αυτο το σάιτ).Από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες είναι ορθόδοξοι;Το λες γιατί έτσι σε συμφέρει.

    1. avatar Stefanos

     Οσο και να πολεμας την Ορθοδοξία και την Εκκλησια η πραγματικοτητα δεν αλλαζει . Το Ελληνικό Έθνος είναι ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό Έθνος . Και βέβαια δεν είμαι Ιερωμένος γιατί δεν είχα ούτε τα κότσια ούτε τη δύναμη να γίνω . Εσύ όμως πες μας γιατί τόσο μένος και μίσος εναντίον της Εκκλησίας ? Τι είναι αυτό που σε κάνει να καθυβρίζεις και να πολεμάς αυτό που κρατάει τον Ελληνικό λαό ενωμένο μαζί με την Ελληνική γλώσσα ? Πολλοί θέλουν την Ελλάδα και την Εκκλησία διαλυμένες αλλά δεν θα σας κάνουμε τη χάρη οσο και να σκούζετε !

     1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

      (2 από 2) Δυστυχώς οι Έλληνες δεν γνωρίζουν τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό τους Σωτήρα, Κύριο και Βασιλιά της καρδιάς τους γιατί δεν μελετούν οι ίδιοι τον θεόπνευστο Λόγο του Θεού, που είναι η Αγία Γραφή. Και όταν δεν γνωρίζεις την αλήθεια και δεν πίνεις νερό από την πηγή της αλήθειας, ζεις στο πνευματικό σκοτάδι, η κάθε είδους αμαρτία εξουσιάζει το σώμα σου και το πνεύμα σου αλλά και οι πονηροί Φαρισαίοι της εποχής μας σε οδηγούν εκεί που αυτοί θέλουν και μετά σου λένε δώσε μου χρήματα για να σου κάνω αυτό ή εκείνο. Ο άνθρωπος και ο Ελληνικός λαός έχει ανάγκη να επιστρέψει στον Ιησού Χριστό και στο Ευαγγέλιο αν θέλει να σωθεί και να δει μια άσπρη μέρα. Δυστυχώς οι παπάδες και η ορθόδοξη εκκλησία έχει αποτύχει να οδηγήσει τους ανθρώπους στον Σωτήρα Ιησού Χριστό +να τους διδάξει τι λέει η Αγία Γραφή. Και επειδή μιλώ με πολλούς ανθρώπους μπορώ να πω ότι οι πλειοψηφία των ανθρώπων που τους έχουν νηπιοβαπτισεί οι παπάδες δεν γνωρίζουν τι λέει η Αγία Γραφή, δεν πιστεύουν σχεδόν καμία από τις αλήθειες που δίδαξε ο Ιησούς , όπως ανάσταση νεκρών αιώνια ζωή, παράδεισος και κόλαση, αγία και καθαρή ζωή με αγάπη+δικαιοσύνη Θεού και για αυτό σοβαρή ευθύνη φέρουν οι παπάδες+ η θρησκεία που έχουν φτιάξει. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνονται τα λόγια του Ιησού προς τους φαρισαίους : [ ουαί εις εσάς γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές. Διότι κλείνετε την βασιλεία των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων, επειδή δεις δεν εισερχεσθε , ουδέ τους εισερχόμενους αφινετε να εισέλθουν] δες Ματθαιο 23:13.

     2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

      Στέφανε καταρχάς ηρέμησε , για να μπορείς να σκεφτείς αυτά που λέω και να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα. Δεν απαντάς σε όλα τα ερωτήματα που θέτω αλλά επιλεκτικά. Λες ότι δεν είσαι ιερωμένος, μήπως έχεις κάποια άλλη σχέση εργασίας με την ορθόδοξη εκκλησία δεν μας είπες; Δεν με ενδιαφέρει να πολεμήσω κανέναν αλλά επειδή πιστεύω στην αλήθεια και στην δικαιοσύνη που ο Ιησούς Χριστός κήρυξε , το μόνο που κάνω είναι να επαναλαμβάνω τα λόγια Του ( τα οποία μπορείς να επαληθεύσεις μελετώντας την Αγία Γραφή σου χωρίς φανατισμούς και προκαταλήψεις) και να λέω στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται, ναι αυτό το λέει η Αγία Γραφή εκεί και εκεί ή να να εξηγώ ότι δεν το λέει αυτό η Αγία Γραφή αλλά είναι διδασκαλία και παράδοση των ανθρώπων. Οι παπάδες δυστυχώς κάνουν πολλά πράγματα λάθος και αρκετά από αυτά που κάνουν είναι και τελείως αντίθετα από αυτά που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός; Δηλαδή να μην πούμε την αλήθεια για να αρέσουμε στους παπάδες; Αν πιστεύεις και εσύ ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες σου και αναστήθηκε για την δικαιοσύνη σου και αγαπάς τον Ιησού Χριστό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην ζωή σου, και τα λόγια Του ζεσταίνουν την καρδιά σου τότε δεν είναι δυσκολο να καταλάβεις ότι οι παπάδες και οι θρησκευτικές παραδόσεις που αυτοί έχουν φτιάξει όχι μόνο δεν δοξάζουν τον Θεό και τον Ιησού Χριστό αλλά τον προσβάλουν και δυσφημούν τον Ιησού και την αλήθεια Του μπροστά στους ανθρώπους. Όμως όποιος γνωρίσει τον Ιησού Χριστό φεύγει από ψεύτικους ανθρώπους.

     3. avatar Stefanos

      Είμαι απόλυτα ήρεμος κύριε καθώς προσπαθώ να απαντήσω στην ουσία της θέσης σας . Σας απαντώ επίσης ευθέως πως δεν έχω καμμία οικονομική σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία . Σας επαναλαμβάνω όμως πως την αγαπώ βαθύτατα διότι την θεωρώ και την βιώνω ως το πληρέστερο απο όλα τα ανθρώπινα δημιουργήματα . Και για να μπω ακόμη βαθύτερα στην ουσία της διαφωνίας μας , θεωρώ πως η ανάγνωση και η μελέτη της Αγίας Γραφής είναι σωστό να γίνεται κατά μόνας . Όμως η βιωματική εμπειρία της Αγίας Γραφής γίνεται μόνο μέσα απο την επι-κοινωνία των πιστών κατά την διάρκεια της Θ.Λειτουργίας . Δεν αρκεί λοιπόν μόνο η μελέτη γιατί θα είστε πάντοτε ελειπής αφου δεν Κοινωνείτε αυτήν σας την εμπειρία μαζί με τους υπόλοιπους συνανθρώπους σας , μέσα στην Εκκλησία . Γιατί αυτό είναι που προσφέρει η Εκκλησία . Την Επι - Κοινωνία μας με τους συνανθρώπους μας . Όσο λοιπόν θα είστε εκτός θα είστε πάντοτε ελειπής .

   2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

    Οι μόνοι που υποστηρίζουν με πάθος ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτή η φαύλη κατάσταση όπου το Ελληνικό κράτος πληρώνει το μισθό στους χιλιάδες των παπάδων της ορθόδοξης εκκλησίας είναι αυτοί που ωφελούνται από αυτό δηλαδή οι ίδιοι οι παπάδες ( ή όπως έγραψε +κάποιος άλλος πιο κάτω, και αυτοί που οι παπάδες τους πετάνε κανένα κοκαλακι ώστε να γλύψουν +αυτοί από την μπίζνα που έχουν στήσει οι παπάδες στις πλάτες του Ελληνικού λαού). Πες μας εσύ που έχεις μελετήσει το θέμα σε ποιό άλλο κράτος της Ευρώπης φορολογούνται όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες της χώρας (ορθόδοξοι, παλιοημερολογήτες ορθόδοξοι, καθολικοί, άθεοι,αγνωστικιστές, άθρησκοι, πιστοί άλλων δογμάτων +θρησκειών) για να μισθοδοτούνται οι παπάδες μόνο μιας εκκλησίας; Στα περισσότερα κράτη του κόσμου η πολιτεία ή δεν παρεμβαίνει καθόλου στο θέμα αυτό ή η πολιτεία δίνει την δυνατότητα στους φορολογούμενους να δηλώσουν σε ποια εκκλησία επιθυμούν να αποδοθούν οι φόροι που τους κρατά ή θα τους κράτησει το κράτος.Εδώ γιατί δεν γίνεται αυτό που γίνεται σε όλες τις άλλες πολιτισμένες χώρες του κόσμου; Όσο για την υποχρέωση της πολιτείας να πληρώνει μισθό εξαιτίας της περιουσίας που πήρε το κράτος,πες μας κατά την κρίση σου αν ήταν δίκαιο, ηθικό +χριστιανικό η ορθόδοξη εκκλησία που κράτησε την ακίνητη περιουσία που της δώρισαν υπόδουλοι Έλληνες με τον φόβο του θανάτου, +διατήρησε η ορθόδοξη εκκλησία λόγο της εκδούλευσης που πρόσφερε στον Τούρκο σουλτάνο ή έπρεπε να επιστραφεί στους Έλληνες; Εσένα τι λέει η πίστη σου+η συνείδηση σου;

    1. avatar Stefanos

     Μπερδεύεστε κύριε και βρίσκεστε σε τρυκιμία εν κρανίω . Στο παραπάνω post σας παραδέχεστε πως τελικά το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας έχει παραχωρηθεί στο Ελληνικό κράτος πλην όμως ούτε αυτό το βρίσκετε ικανοποιητικό διότι αυθαιρέτως ισχυριζεστε πως δεν έγινε με την θέληση της Εκκλησίας . Οσον αφορά τα Ευρωπαϊκά κράτη ένα παράδειγμα θα σας φέρω μόνο πως η Γερμανία δίδιε απο το κεντρικό προυπολογισμό κάθε χρόνο μισό εκκατομύριο ευρω στην ευαγγελικη εκκλησια , εκτός απο αυτά που παρεχουν τα κρατίδια της Γερμανίας . Σας αρκεί το παράδειγμα ή επιθυμείτε και άλλα ?

     1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

      Η Γερμανία αγαπητέ έχει έναν φόρο που λέγεται φόρος εκκλησίας. Οι φορολογούμενοι δηλώνουν στην φορολογική τους δήλωση αν θέλουν να τους επιβληθεί αυτός ο φόρος και να αποδοθεί στην εκκλησία τους. Συμφωνείς να γίνει κάτι τέτοιο και εδώ στην Ελλάδα ; Ή μήπως αυτό το σύστημα δεν είναι δίκαιο και σωστό σύμφωνα και με την διδασκαλία του Ιησού Χριστού και σίγουρα έτη φωτός καλύτερο από το σύστημα που έχουμε τώρα που πληρώνουν φόρους άνθρωποι - Έλληνες πολίτες που τους παπάδες δεν θέλουν ούτε να τους βλέπουν. Αν σου αρέσει τόσο η Γερμανία γιατί δεν συμφωνείς να φέρουμε το σύστημα της και εδώ;

 12. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  (6 από 7) Πρέπει το Ελληνικό κρατός να κάνει υπολογισμό πόση περιουσία , από αυτήν που νόμιμα και ηθικά κατείχε η ορθόδοξη εκκλησία , κατασχέθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Πόσα χρήματα δώθηκαν για μισθό στους χιλίαδες των παπάδων όλα αυτά τα χρόνια. Αν τα χρήματα που δόθηκαν για μισθούς των παπάδων είναι περισσότερα από την αξία της περιουσιας τότε η ορθόδοξη εκκλησία να δώσει μια σμβολική αποζημίωση στο Ελληνικό κράτος και από εδώ και πέρα η ορθόδοξη εκκλησία να αναλάβει την μισθοδοσία ων παπάδων της.
  Αν όμως η περιουσία που έδωσε η ορθόδοξη εκκλησία στο Ελληνικό κράτος (από αυτήν που νόμιμα απέκτησε δηλαδή από δωρεές μετά την απελευθέρωση του Ελληνικού κράτους από τους τούρκους) είναι μεγαλύτερη από τους μισθούς των παπάδων όλα αυτά τα χρόνια τότε το Ελληνικό κράτος πρέπει να δώσει αυτό μια συμβολική αποζημίωση στην ορθόδοξη εκκλησία (αφου συνυπολογιστούν οι πολλές παροχές και διευκολύνσεις του κράτους προς τους παπάδες όπως είναι συντάξεις παπάδων , εκτάσεις για να κτιστούν εκκλησίες σε πλατείες, στρατός και αστυνομία για να υπηρετούν τους παπάδες στις τελετές τους κτλ) . Όμως μισθοδοσία των χιλιάδων παπάδων απο την ορθόδοξη εκκλησία πρέπει να σταματήσει σήμερα κιόλλας.

 13. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  (7 από 7) Γι αυτό καλλούνται όλοι οι λογικοί πολίτες αυτής της χώρας που αγαπούν την αλήθεια και την δικαιοσύνη του Θεού και βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας ή βρίσκονται κοντά σε πολιτικούς όλων των πολιτικών κομμάτων που μπορούν να πάρουν αποφάσεις δικαιοσύνης να τους πιέσουν με όποιο νόμιμο τρόπο μπορούν ώστε να επικρατήσει επιτέλους και στην Ελλάδα η δικαιοσύνη , η δημοκρατία και η ισονομία των πολιτών. Δηλαδή τους μισθούς των παπάδων πρέπει να τους πληρώνουν μόνο όσοι πιστεύουν στους παπάδες και στο έργο που οι παπάδες προσφέρουν και κανέναν αλλος.
  Αν λοιπόν η ορθόδοξη εκκλησία έχει τόσα πολλά εισοδήματα και πληρώνει τόσους πολλούς φόρους δεν νομίζω να είναι δύσκολο γι αυτήν να πληρώνει η ίδια τον μισθό σε αυτούς που την υπηρετούν και να μην επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό ιδιατέρα σε αυτούς τους δύσκολους, για όλους τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, καιρούς.
  Αυτό νομίζω εκτός από λογικό, δημοκρατικό και δίκαιο είναι σύμφωνο με την αλήθεια και την δικαιοσύνη για την οποία μας μίλησε ο Ιησούς Χριστός και είναι γραμμένο μέσα στην Καινή Διαθήκη.

  1. avatar Vasilis Tsolakis

   @Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Πρωτη φορα που διαβαζω ολα αυτα που γραφεις συνηθως δεν διαβαζω κανενα κατεβατο.Αλλα εχω να πω οτι μιλας πολυ σωστα.Δεν την εχω διαβασει την Αγια Γραφη αλλα πιστευω οτι ο Ιησους Χριστος πολεμησε το χρημα.Και οτι η ιστορια επαναλαμβανετε

   1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όποιος δεν έχει συμφέρον από το ψέμα και την φαύλη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα δεν είναι δύσκολο να δει την αλήθεια και την δικαιοσύνη. Δυστυχώς όμως το θρησκευτικό κατεστημένο στην χώρα μας έχει ακόμα αρκετή επιρροή, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ψηφολάγνους πολιτικους και καταφέρνει να κρατά την χώρα αρκετούς αιώνες πίσω σε θέματα δικαιοσύνης και ισονομίας των πολιτών. Είναι ευθύνη του κάθε σκεπτόμενου πολίτη να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο και δικαιότερο σε αυτήν την χώρα.

    1. avatar Vasilis Tsolakis

     @Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Θα σου πω τι δεν μου αρεσει το οτι οτι μας εμαθαν οτι ο Θεος ειναι παντου και οτι αγαπαει τα παιδια του.Αφου για την θρησκεια μας εκανε αυτος και μας θεωρει παιδια του γιατι αφηνει μικρα παιδια να πεινανε μα πεθαινουν σε πολεμους που κανουμε εμεις οι βλακες οι μεγαλοι. Που στην ουσια αυτα δεν φταινε σε τιποτα ουτε ελευθερη βουληση εχουν

     1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

      Γεια σου Βασίλη. Σε ευχαριστώ για την ερώτηση. Μπορώ να σου πω ότι όταν ξεκίνησα την έρευνα μου για τον Θεό, ήμουν άθεος και είχα πολλές ερωτήσεις αλλά οι απαντήσεις που βρήκα μέσα στην Αγία Γραφή ικανοποίησαν το νου μου και γέμισαν την ψυχή μου. Το ερώτημα γιατί δεν επεμβαίνει ο Θεός απασχολεί πολλούς.Η Αγία Γραφή μας λέει ότι ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο κατ εικόνα και ομοίωση Του. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να σκέφτεται, να κάνει ηθικές επιλογές, και έχει μια σχετική ελευθερία να κάνει τις επιλογές του και κάποιο χρόνο ώστε να γευτεί τις συνέπειες των πράξεών του. Ο άνθρωπος από την αρχή της δημιουργίας έχει αποδείξει ότι έχει την τάση να κάνει κακή χρήση και της λογικής του και της ελευθερίας του. Δεν φταίει ο Θεός για αυτό. Ας πούμε ότι ένας πατέρας άφησε τα παιδιά του στο σπίτι και αρκετό φαγητό για όλους. Όμως τα μεγαλύτερα ή δυνατότερα παιδιά δειρανε τα μικρότερα και τους πήραν το φαγητό. Φταίει ο πατέρας για αυτό; Τι πρέπει να κάνει ο πατέρας όταν επιστρέψει στο σπίτι; Όπως είπα ο Θεός μας έδωσε ελευθερία και σέβεται αυτήν την ελευθερία. Ελευθερία σημαίνει την δυνατότητα να κάνεις και το κακό. Αν δεν μας άφηνε να κάνουμε το κακό ή μας τιμωρούσε άμεσα όλοι θα τον πιστεύαμε ή όλοι θα κάναμε το καλό από φόβο και τρόμο και όχι από αγάπη προς τον Θεό ή γιατί χρησιμοποιήσαμε την λογική που μας έδωσε ο Θεός.Ο Θεός δεν θέλει ρομπότ. Έτσι νομίζω ο Θεός αφήνει τον άνθρωπο ελεύθερο.Αν έκανε αλλιώς πάλι κάποιοι θα το έβρισκαν λάθος +ότι ο Θεός μας επιβάλλει το δικό του.

 14. avatar Φθινόπωρο

  Τώρα που μας τελείωσε το "η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους", θα λέμε "δεν πληρώνει αρκετά", μέχρι να καταρριφθεί λογιστικά κι αυτό.
  Γενικά το θέμα είναι να ρίχνεις λάσπη μέχρι να διαψευσθείς, στο μεταξύ όλο και κάποιος θα σε πιστέψει.

 15. avatar Stateless

  Για να πληρώσει κάποιος 2 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους (δεν βάζω ενφια) σημαίνει ότι είχε εισπράξεις 8 εκατομμύρια.ευρώ ολόκληρο το χρόνο!!!!!!
  Ρε μας δουλεύετε?

  1. avatar Και λοιπόν;

   Είναι κακό να έχω δηλωμένα νόμιμα έσοδα 8 εκατομμυρίων ευρώ; Υπάρχουν φιλανθρωπικά ιδρύματα με μεγαλύτερα έσοδα, ποιο το πρόβλημά σου;

   1. avatar Stateless

    8 εκατομμύρια βγάζει ένας απλός ιδιώτη από μόνος του, όχι ολόκληρη εκκλησία.
    8 δις ναι!

  2. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Καλά, είστε απίστευτοι μερικοί! Λέγατε από ασχετοσύνη ότι η Εκκλησία δεν πληρώνει καθόλου φόρους στο κράτος. Τώρα που σας έτριψε στη μούρη αυτά που πληρώνει λέτε "πόσα μπορεί να βγάζει για να πληρώνει". Και βέβαια, αγνοείτε ότι όλα τα ευαγή ιδρύματα πληρώνουν φόρους και εισφορές για το προσωπικό που απασχολούν και οτιδήποτε κινείται σ´ αυτό.
   Κάντε μία πιο ειλικρινή κριτική στην Εκκλησία γιατί φαίνεται απλώς η εμπάθειά σας εναντίον της και κανένας δεν σας παίρνει στα σοβαρά.

 16. avatar Σπύροc

  Οι αμόρφωτοι άθεοι παρακαλούνται να κρυφτούν στις τρύπες τους. Μας πρηξατε τα [...] με το Χαμόγελο του παιδιού που είχε να πληρώσει 80 χιλιάρικα ΕΝΦΙΑ και για την εκκλησία που κάνει πολλαπλάσιο έργο και έσκασε και 2 μύρια βγάζετε τη χολή σας... Στις τρύπες σας αμόρφωτοι...

  1. avatar Thanos Bouras

   Αν εχετε τη καλωσυνη, συγκρινετε τη Περιουσια της Εκκλησιας, με αυτη του Χαμογελου και βρειτε την αναλογια! Μετα, μπορουμε να διαφωνησουμε........

   1. avatar Σπύροc

    Εσείς να συγκρίνετε το έργο της εκκλησίας αυτό του Χαμόγελου για να συνεχίζουμε μετά. Και εγώ δεν είπα ότι η εκκλησία κακώς πλήρωσε τα 2 εκατομμύρια, απλά σχολιάζω την αθλιότητα και κομπλεξισμό των άθεων που ακόμα και σε τεκμήρια ότι η εκκλησία πληρώνει φόρους βγάζουν χολή και μίσος. Από το η εκκλησία δεν πληρώνει περάσαμε στο η εκκλησία δεν πληρώνει αρκετα... Ότι βολεύει για να βγεί το κόμπλεξ, γι'αυτό τους λέω αμόρφωτους...

    1. avatar Lepton

     Δεν είναι μόνο οι άθεοι που εξοργίζονται με την ασυδοσία της εκκλησιάς ΑΕ, τουναντίον είναι πολλοί πιστοί χριστιανοί οι οποίοι βέβαια δεν έχουν κάποιο οικονομικό νταραβέρι με την εκκλησιά και εξοργίζονται και αυτοί. Τώρα, οι υποστηρικτές αυτης της μπιζνας όλο και κάποιο κοκαλάκι γλύφουν από αυτα που πετάνε οι παπάδες, γι αυτό και η τόση ένθερμη υποστήριξη….

     Σύμφωνα με στοιχεία των οικονομικών υπηρεσιών τα έσοδα από τα ενοίκια ήταν 9.177.841 ευρώ ενώ το 2008 ξεπερνούσαν τα 12 εκατομμύρια…..
     Αναλυτικά σήμερα στην Εκκλησία της Ελλάδος ανήκουν:
     735.000 στρέμματα βοσκότοποι.
     190.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης.
     367.000 στρέμματα δασικής έκτασης.
     700 οικόπεδα
     400 επαγγελματικά ακίνητα και 260 κατοικίες
     (αυτά είναι τα επίσημα δηλωμένα)
     Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα μοναστήρια, νησια, οι εκκλησίες σαν κτίσματα -οικόπεδα το άγιο όρος κτλ κτλ κτλ

  2. avatar Stateless

   Τι σχέση έχει η εκκλησία με το θεό? Δηλαδή αν δεν υπήρχε η εκκλησία δεν θα πίστευες? Μαγαζάκια είναι που βγάζουν λεφτά. Ξύπνα.
   ΥΓ από ότι βλέπω τη χολή σου εσύ την έβγαλες.

 17. avatar As το πιστέψω

  Av πράγματι πλήρωσαν αυτό το ποσό φανταστείτε τα κέρδη τουs πόσα είναι.

 18. avatar Να μη βρει ο παπάς να θαψει

  Μιλάμε για την κοροιδια του αιώνα.... Μόνο το άσυλο ανιάτων, πληρώνει τα μισά λεφτά, μόνο για τον ΕΝΦΙΑ του! Και ολόκληρη εκκλησία, πλήρωσε τα διπλά??? Για αυτό η ιερά σύνοδος ευχαρίστησε τον Τσίπρα για την στάση του στα θέματα φορολογίας της εκκλησίας....

 19. avatar Takis_0731

  2 μύρια; μας κοροϊδεύουν; ξέρετε τι βγάζει αυτό το μαγαζί; δεν υπάρχει άλλη επιχείρηση που να βγάζει περισσότερα στην Ελλάδα!

 20. avatar papakon..

  ποσα εισπταττει να πας πει, αν πει ποτε την αληθεια!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει