Τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων για το αφορολόγητο

Τι ορίζεται από την απόφαση του διοικητή της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
20:08
12/04/2017
Τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων για το αφορολόγητο
2
loading

Τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων βάζει, με απόφασή του ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής,  απαλλάσσοντας τους φορολογούμενους από την υποχρέωση να κρατούν τις αποδείξεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για να χτίζουν το αφορολόγητο.

Στην απόφαση ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δικαιούνται το αφορολόγητο -μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες- δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις. Οι συγκεκριμένες δαπάνες τους που μετρούν στο αφορολόγητο θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από την μηνιαία statement των τραπεζών που αφορούν στην κίνηση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση στην περίπτωση συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό, όπου ο ένας φορολογούμενος δικαιούται αφορολόγητο (πχ μισθωτός) και ο έτερος δεν δικαιούται (πχ ελεύθερος επαγγελματίες), ο δικαιούχος αφορολογήτου μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών του κοινού λογαριασμού για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστα ποσά δαπανών με πλαστικό χρήμα που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το αφορολόγητο είναι τα ακόλουθα:

 • 10% του ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
 • 15% του κλιμακίου εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
 • 20% για το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ εισόδημα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar φαντζησ

  αν το ποσο για το χτισιμο του αφορολ του ειναι 2400 και οι δαπανεσ σου ειναι 3000 τοτε τι γινεται

  1. avatar Ellraiser

   Πανε υπερ πιστεως. Οποτε σταματας να περνης αποδειξεις και κανης διακανονισμο για το μαυρο ΦΠΑ οτι γλυτωσης.
   Κομπογιανιτικα στο ποδι εφαρμογες εκτος πραγματικοτητας οτι προλαβουν και αρπαξουν.
   Κανονικα επρεπε επιστροφη πχ. 10% οτιδηποτε αφορα την οικογενειακη δαπανη ΦΠΑ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΝΟΙΚΙΑ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΕΝΔΥΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ κλπ.) να δεις πως θα επερνες σαν τρελλος αποδειξεις απο τον καθενα (ακομη και απο τον κουλουρτζη). ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ !!! ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ.
   Οπως καταλαβες ζουνε ακομη στο κοσμο τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει