Έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές εμφανίζεται το ΔΝΤ για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί να προωθήσει την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Η συνάντηση, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, ήταν η πρώτη επαφή της εκπροσώπου του ΔΝΤ με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και με βάση τα όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας ενώ επισημάνθηκε από ελληνικής πλευράς η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς συνόδευαν τον υπουργό ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην 70η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.