Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση

Καταγράφονται οι τρόποι αξιοποίησης υπέρ του ασφαλισμένου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
17:14
14/03/2019
Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση
2
loading

Εγκύκλιο στην οποία καταγράφονται οι τρόποι αξιοποίησης υπέρ του ασφαλισμένου του χρόνου της παράλληλης και της διαδοχικής ασφάλισης για συνταξιοδότηση με βάση τις διατάξεις του ν. 4387/16, υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

 • Κανένας χρόνος ασφάλισης και καμία καταβληθείσα εισφορά δεν χάνονται.
 • Οι χρόνοι ασφάλισης, παράλληλοι και μη παράλληλοι, που δεν λαμβάνονται υπόψη στη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης, προσαυξάνουν το ποσό της σύνταξης κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 30 του ν. 4387/2016.
 • Στις περιπτώσεις που έχει διανυθεί παράλληλα χρόνος ασφάλισης σε περισσότερους του ενός ενταχθέντες στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) φορείς, πριν από την ένταξή τους στον ΕΦΚΑ, ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει για το παράλληλο αυτό διάστημα το χρόνο ασφάλισης που επιθυμεί να συνυπολογίσει, σύμφωνα με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης.
 • Για τον διαδοχικά ασφαλισμένο, που, κατά τη λήξη της υποχρεωτικής ασφάλισής του, μετά την 1η Ιανουαρίου 2017, προκύπτει πολλαπλή δραστηριότητα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις προϋποθέσεις του ενταχθέντος φορέα με τις οποίες επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί.
 • Οι χρόνοι ασφάλισης με τους οποίους θεμελιώνεται το δικαίωμα, καθώς και ο χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του ποσού της εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar κύριε Πετρόπουλε!!

  Η μεγάλη αδικία παραμένει με τον ΣΤΡΑΤΟ!!!! Γιατί να μην προσμετράει άνευ πληρωμής στο ακέραιο η στρατιωτική θητεία??? δεν εργαζόμασταν στο δημόσιο??????

 2. avatar Και γιατι ???

  Οι χρόνοι ασφάλισης, παράλληλοι και μη παράλληλοι, που δεν λαμβάνονται υπόψη στη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης, προσαυξάνουν το ποσό της σύνταξης κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 30 του ν. 4387/2016.¨
  Και γιατι να προσαυξάνονται ??εχω ικα 39 ετη και τεβε 32 χρονια ,πληρωμενα στο ακεραιο ,και γιατι να μην παρω εστω την εθνικη συνταξη,και ατη την κοψατε και δεν θα παρω τιπ[οτα τοσα χρονια τεβε ,το ποσοστο αυτο στα 32 χρονια βαση νομου ειναι γυρω στα 12 ευρω ,αυτο λεγετα προσαύξηση..αρε λαμογια ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει