Μιχαηλίδης: Θέλουμε η Εθνική να γίνει η τράπεζα που θα εντυπωσιάζει

Οι λύσεις που εξετάζονται για την περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
17:03
14/03/2019
Μιχαηλίδης: Θέλουμε η Εθνική να γίνει η τράπεζα που θα εντυπωσιάζει
6
loading

H Εθνική Τράπεζα, με παρακαταθήκη τη μακρόχρονη ιστορία της, έχει ως στόχο -μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα μετασχηματισμού της που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και χρονικό ορίζοντα τριετίας- να γίνει η τράπεζα που θα εντυπωσιάζει και θα την σέβεται ο κόσμος, ήταν το μήνυμα του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη, σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

Ο κ. Μιχαηλίδης έδωσε μεγάλη έμφαση στο πρόγραμμα μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο θα παρουσιαστεί στους επενδυτές από τη διοίκησή της στα τέλη Απριλίου, επισημαίνοντας τον ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο της ομάδας που το έχει αναλάβει, αλλά και όλου του ανθρώπινου δυναμικού. Αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό τόνισε την υψηλή ποιότητα και ικανότητες που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό σε όλες τις βαθμίδες του.

Αναφέρθηκε κατ' επανάληψη στη σημασία καλλιέργειας πνεύματος, συνεργασίας και ομαδικότητας, μέσω της σύνθεσης ακόμη και διαφορετικών απόψεων για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Μιλώντας για τους βασικούς άξονες του προγράμματος μετασχηματισμού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κώστας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην εξυγίανση του ισολογισμού με χρήση όλων των εργαλείων για την περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, την αύξηση της αποδοτικότητας σε όλες τις εργασίες του ομίλου, όπως για παράδειγμα περαιτέρω επιτάχυνση του χρόνου εγκρίσεων, καθώς και την ενίσχυση των κανόνων της εσωτερικής διακυβέρνησης, με στόχο την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των Επιτροπών και την μεταξύ τους συνεργασία. Επίσης, έδωσε έμφαση στη υιοθέτηση πρακτικών που βελτιώνουν περαιτέρω τις υπηρεσίες της τράπεζας προς τους πελάτες, την τεχνολογική και ψηφιακή αναβάθμιση, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της κανονιστικής συμμόρφωσης.

Ειδικότερα, για την περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο κ. Μιχαηλίδης επισήμανε ότι εξετάζονται λύσεις τόσο με την αξιοποίηση του σχεδίου της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όσο και η προοπτική δημιουργίας εταιρείας ειδικού σκοπού.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη μείωση του προσωπικού της τράπεζας με πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, καθώς και στον εξορθολογισμό του δικτύου των καταστημάτων κατά 100 με 150, ώστε να ανταποκρίνεται στα μεγέθη που επιβάλει η αγορά σήμερα. Για τον Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε ότι η επίλυσή του προχωράει.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στο όραμά του για την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), καθώς μαζί με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργο Χαντζηνικολάου είναι υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη θέση που κατέχει σήμερα ο Νικόλαος Καραμούζης, η θητεία του οποίου λήγει στα τέλη του μήνα.

Ειδικότερα, ο κ. Μιχαηλίδης, αναγνωρίζοντας το ουσιαστικό και πολύ σημαντικό έργο του κ. Καραμούζη, έδωσε έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου και της επίδρασης της ΕΕΤ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά συναντήσεων του με τους προέδρους των τραπεζών και γενικότερα τα μέλη της ΕΕΤ, ώστε να τους παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του σχεδίου του και στα βήματα που θα μπορεί να κάνει η ΕΕΤ, με στόχο την ενίσχυση του ρόλου της, αλλά και την εκβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Γιώργος Οικ

  Τα λένε και δεν ντρέπονται.
  Ήταν μέσα στις 10 μεγαλύτερες στην Ευρώπη και την φτάσανε να είναι μέσα στις 10 χειρότερες.

 2. avatar Taxia vita

  Έτσι όπως πάτε μπακάλικο την κάνετε.Κριμα..

 3. avatar Κωστας πατριωτης

  Εάν θέλετε να κάνετε οικονομία, να καταργήσετε την θέση του εκτελεστικού διευθυντή, να μείνει μόνο ο πρόεδρος. Να καταργήσετε όλες τις γενικές διευθύνσεις, όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις, όλες τις περιφερειακές Διοικήσεις, όλες τις θέσεις αργομισθίας (σύλβια κλιμάκη κλπ). Να πουλήσετε όλες τις θυγατρικές εταιρείες, όλη την τεράστια ακίνητη περιουσία που έχετε συγκεντρώσει. Να κκαταργήσετε τις παροχές χλιδής, πλούτου, δύναμης και επίδειξης κλπ. Όμως δεν σας σώζει τίποτα, στο τέλος θα πουληθείτε στους γύπες της παγκόσμιας αγοράς.

 4. avatar ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

  Είστε εντελώς μπ@ρδελλο!!!

 5. avatar Sotiris

  Πόσες δίκες έχετε για τις τηλεφωνήτριες που παίρνουν για οφειλές ;
  Κακότροπες, άσχετες, χωρίς καμμία εκπαίδευση, χωρίς να ξέρουν καθόλου το ιστορικό αυτού που συνομιλούν, απαιτούν ........ συναγωνίζονται τις της Εurobank για το βραβείο ανοιχτής παλάμης των Ελλήνων που υποφέρουν !

 6. avatar Χρηστος οικ

  Από τις χειρότερες τράπεζες!! Χειρότερη από δημόσιο!!! Μόνο καλη για ανανέωση βιβλιαρίου ...
  Κρίμα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει