«Κανένας υπουργός και κανένας σε αυτήν την κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαγράψει ένα ευρώ, που μπορεί να εισπραχθεί», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικών, Δ. Γεωργακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 αναφερόμενος στις διαγραφές οφειλών, που δεν μπορούν να εισπραχθούν, αλλά προσπάθησαν να διαγραφούν με τροπολογία που τελικά αποσύρθηκε.

Ο κ. Γεωργακόπουλος είπε ότι είναι θέμα απόφασης του υπουργού, ενδεχομένως και της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, αν θα δοθούν στη δημοσιότητα οι λίστες και πρόσθεσε: «Για τις διαγραφές έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία είσπραξης και παρότι η αρμόδια ΔΟΥ λέει ότι εδώ έχω πάρει όλα τα μέτρα, όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τον νόμο και δεν πρόκειται να εισπράξουμε, έχουμε τελεσιδικήσει και δικαστικά, γίνεται ένα δεύτερο πέρασμα μια – μια η περίπτωση, παραπέμπεται σε επιτροπή κι αφού διαπιστωθεί αδυναμία είσπραξης, διαγράφονται».

Ο γενικός γραμματέας εξήγησε πως για «βεβαιωμένες οφειλές, εφόσον η εταιρία είναι εν λειτουργία και υπάρχει αντικείμενο, δεν πρόκειται να χάσει το δημόσιο ούτε ένα ευρώ».