Η εταιρεία McDonald’s Corp ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να ανοίξει ξανά εστιατόριά της στην Ουκρανία μέσα στους επόμενους μήνες, σε μια πρώιμη ένδειξη επιστροφής των δυτικών επιχειρήσεων στη χώρα, παρότι ο πόλεμος με τη Ρωσία συνεχίζεται.

Η εταιρεία έκλεισε όλα τα εστιατόρια της στην Ουκρανία και τη Ρωσία τον Μάρτιο, μετά την εισβολή της Μόσχας, πουλώντας τον Μάιο παράλληλα τα περισσότερα από τα εστιατόρια της στη Ρωσία σε έναν από τους τοπικούς κατόχους αδειών της.

Η McDonald’s ανέφερε ότι θα ανοίξει ξανά σταδιακά ορισμένα εστιατόρια ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, Κίεβο, και τη δυτική Ουκρανία.

Κίεβο

«Μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις και συζητήσεις με Ουκρανούς αξιωματούχους, προμηθευτές και ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, και λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα των υπαλλήλων μας να επιστρέψουν στην εργασία τους, αποφασίσαμε να θεσπίσουμε ένα σταδιακό σχέδιο για να ανοίξουμε ξανά ορισμένα εστιατόρια στο Κίεβο και τη δυτική Ουκρανία», δήλωσε ο Πολ Πομρόι, επικεφαλής επιχειρήσεων της διεθνούς αγοράς της McDonald’s, σε μήνυμα προς τους εργαζόμενους.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι συνεργάζεται με προμηθευτές για να μεταφέρει προϊόντα στα εστιατόρια και να επαναφέρει τους υπαλλήλους στα καταστήματά της στην Ουκρανία με ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Τα McDonald’s είχαν 109 εστιατόρια στην Ουκρανία, αλλά η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσα σχεδιάζει να ανοίξουν ξανά.