Σε συνέντευξη Τύπου του Ομίλου Revoil με θέμα την πορεία συνεχούς ανάπτυξής του στην αγορά πετρελαιοειδών και την είσοδο της εταιρείας στην ποντοπόρο ναυτιλία, ο Σταύρος Νιφόρας, Γενικός Διευθυντής της Revoil, έκανε έναν απολογισμό της αγοράς καυσίμων το δεκάμηνο του 2010 το οποίο κινήθηκε με μειωμένους πωλούμενους όγκους κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.

Η βασικότερη αιτία της μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων είναι οι συνεχείς αυξήσεις στους φόρους -ΕΦΚ και ΦΠΑ- που τελικά έφθασαν σήμερα, να αποτελούν το 65% της λιανικής τιμής της αμόλυβδης σε συνδυασμό με την γενικότερη αυτοσυγκράτηση των καταναλωτών και των νοικοκυριών λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στο ίδιο διάστημα του δεκάμηνου του 2010, η Revoil ενίσχυσε το μερίδιο της στο 6,8% του συνόλου της αγοράς κλείνοντας σε πωλούμενους όγκους κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την αγορά παρουσιάζοντας υστέρηση μόλις 4%. Τον Οκτώβριο του 2010 το μερίδιο της ανεβαίνει στο 7,9%. Παράλληλα πρόσθεσε 77 νέα πρατήρια στο δίκτυο της ανεβάζοντας σε 481 τα σημεία πώλησής της σήμερα.

Η REVOIL θα προχωρήσει στα εξής:

– Επέκταση του δικτύου με την προσθήκη νέων πρατηρίων. Υιοθέτηση και εφαρμογή πολιτικής προσέλκυσης νέων πρατηρίων με αυστηρά οικονομικοτεχνικά μοντέλα και πρότυπα απόδοσης εντός της εφαρμοζόμενης πιστωτικής πολιτικής.

– Ενίσχυση της διασφάλισης του καταναλωτή που επισκέπτεται τα πρατήρια Revoil, ότι αγοράζει καθαρά καύσιμα πάντα στην ποσότητα την οποία πλήρωσε. Πυλώνα σε αυτή την δέσμευσή της αποτελεί η πιστοποίηση του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων & Λιπαντικών του ΕΜΠ, ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την εταιρεία.

– Εκμετάλλευση της ενιαίας – νέας εταιρικής εικόνας του δικτύου που ξεκίνησε πέρυσι και ολοκληρώθηκε φέτος.

– Εφαρμογή προγραμμάτων micromarketing ενεργειών στο πρατήριο, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσπάθεια για την ανάπτυξη μοντέλων συνεργασιών με τους πρατηριούχους βασιζόμενα στην επίτευξη αποτελεσμάτων σε βάση αμοιβαιότητας.

– Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αποδοτικότητας της εταιρίας, με έμφαση στην διατήρηση της υγιούς περιουσιακής διάρθρωσης και της ισχυρής ρευστότητας.

– Εισαγωγή σε ένα νέο κλάδο, διαφορετικό από την εγχώρια εμπορία πετρελαιοειδών, αυτόν της Ποντοπόρου Ναυτιλίας με την ίδρυση της θυγατρικής ARISTON. Έναν τομέα συνδεδεμένο άρρηκτα με το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, με σημαντικά περιθώρια κέρδους, απαλλασσόμενο τοπικών οικονομικών συνθηκών.

Ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ιωάννης Ρούσσος, αναφέρθηκε στην είσοδο του Ομίλου REVOIL στην ποντοπόρο ναυτιλία με την ίδρυση της 100% θυγατρικής ARISTON Ε.Ε.Π.Ν. τον Ιούνιο του 2010 με μετοχικό κεφάλαιο τα 29,35 εκατ. ευρώ.