Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 858,63 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,84% .

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,86%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,72%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+3,45%), των ΕΛΠΕ (+3,41%), της Aegean Airines (+3,17%), της ΕΥΔΑΠ (+3,11%), της Vioohalco (+2,93%) και της Alpha Bank (+2,83%).

Αντιθέτως μικρή πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της Jumbo (-0,30%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών ((+2,47%), των Τραπεζών (+2,36%) και των Πρώτων Υλών (+2,23%).

Ανοδικά κινούνται 58 μετοχές, 6 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πλαίσιο +4,13% και Attica Συμμετοχών +3,56%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εβροφάρμα -10,49% και Centric Συμμετοχών -1,69%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιριών χημικών προϊόντων να ενισχύουν τον γερμανικό δείκτη των blue-chips.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% αφού έκλεισε με οριακές απώλειες την περασμένη εβδομάδα, όπως μεταδίδουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση άνω των 5 δολαρίων αφού η Σανγκάη επέβαλε lockdown σε δύο φάσεις για να θέσει υπό έλεγχο την έξαρση των κρουσμάτων της COVID-19, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών πετρελαίου και αερίου σημείωσε πτώση 0,4% ενώ οι δείκτες των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιριών χημικών προϊόντων ενισχύθηκαν σχεδόν 1,3%.