Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας θα γίνεται η στήριξη πολιτών με επιδότηση για την προμήθεια καυσίμων. Σε αυτήν την αποκάλυψη προχώρησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, γίνονται οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρίζονται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης, χωρίς να αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες, μιας και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, το πιθανότερο το πρωί της Πέμπτης.

Τα 3 μέτρα που θα ανακοινωθούν για την ακρίβεια

Το πακέτο το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, αύριο Πέμπτη 17/3, θα περιλαβάνει τα εξής:

Επίδομα κίνησης: Το ονόμασαν έτσι καθώς έχει τα χαρακτηριστικά με το επίδομα θέρμανσης και οι τελευταίες πληροφορίες – εκτός και αν υπάρξουν εκπλήξεις – αναφέρουν ότι θα έχει τους ίδιους δικαιούχους όπως εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια (20.000 ευρώ – δεν αποκλείεται να είναι και υψηλότερα), πλατφόρμα βάση της οποίας θα παρακολουθείται η τιμή των καυσίμων και υπολογίζεται ότι η έκπτωση θα είναι περίπου 40 λεπτά το λίτρο.

Επίσης θα ανακοινωθεί ενόψει Πάσχα η Επιταγή ακρίβειας όπως την έχει ονομάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και η συνέχιση και αύξηση της επιδότησης ρεύματος και φυσικού αερίου.