Αλαλούμ έχει προκληθεί με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2015, καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μένει μόνο ένας μήνας για να κατατεθούν περίπου 6 εκατ. δηλώσεις.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί κάτι παραπάνω από 200.000 δηλώσεις και στις 30 μέρες που μένουν είναι αδύνατο να κατατεθούν οι υπόλοιπες χωρίς να καταρρεύσει το Taxis.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, εμφανίστηκε αρνητική στη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (30 Ιουνίου). Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι το αίτημα του Επιμελητηρίου δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης (31 Ιουλίου), για να μην επηρεαστεί η πορεία των εσόδων, αλλά και επειδή το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει αντίθετους τους θεσμούς.

Στις δηλώσεις όμως υπάρχουν πολλά λάθη στα προσυμπληρωμένα στοιχεία, ενώ μεγάλο πονοκέφαλο δημιουργούν οι τόκοι καταθέσεων, αφού εμφανίζονται όλα τα στοιχεία και όχι μόνο όπου είναι κύριος ο δικαιούχος.

Το σύστημα άνοιξε με τεράστια καθυστέρηση 3,5 μηνών, ενώ υπάρχουν λάθη και στους προσυμπληρωμένους κωδικούς για τα δάνεια.

Δείτε τις 30 απαντήσεις για να συμπληρώσετε τη φορολογική δήλωση.