Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητά εκ νέου με συνέντευξή του στη γερμανική Bild ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι χωρίς αυτές δεν θα υπάρξει εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας.

«Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρωζώνης» παραδέχθηκε ο Ντομπρόφσκις, τονίζοντας ότι έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος στις διαπραγματεύσεις.

«Χάσαμε πολύ χρόνο. Τώρα οι διαπραγματεύσεις αυξάνουν τη δυναμική τους, όμως πρέπει να επιταχύνουμε. Μόνο όταν η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει το επόμενο βήμα του προγράμματος μεταρρύθμισης μπορεί να δοθεί η επόμενη δόση», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος παραδέχθηκε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αλλά ζήτησε από την Ελλάδα περισσότερα βήματα στα εργασιακά, το ασφαλιστικό και την εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών.

«Η Ελλάδα πρέπει τώρα να προτείνει μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο να απορρίπτει αυτές που της προτείνονται», συνεχίζει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προειδοποιεί ότι κάθε μέρα χωρίς συμφωνία καθιστά την κατάσταση για τους πολίτες ακόμη πιο δύσκολη και οι υπεύθυνοι πρέπει να βιαστούν.