Έκκληση στην αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά να μην χαθεί το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τον τουριστικό τομέα ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Η κ. Κουντουρά παρέστη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ, χθες το απόγευμα, και όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, στο καθημερινό κυβερνητικό έργο δεν υπάρχουν αποφάσεις και πράξεις ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και βεβαίως και του κλάδου του τουρισμού.

«Αν υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, αυτό υπάρχει κυρίως για τον κλάδο του τουρισμού», τόνισε ο ίδιος και απαρίθμησε τα προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν για να μην παρακμάσει αυτό το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Από την πλευρά της η κ. Κουντουρά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε πως θα προχωρήσει στη χάραξη ενός εθνικού σχεδίου στρατηγικής για τον τουρισμό, δήλωσε ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελεί κυρίαρχο στόχο του υπουργείου και ήδη αναζητούνται λύσεις για τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας και σχολίασε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ευθύνεται για καταστάσεις που διαχειρίζεται η σημερινή κυβέρνηση.