Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές καθώς όλα δείχνουν ότι για την ώρα μιλούν σε άλλη γλώσσα.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που βρίσκονται σε ξενοδοχείο των Αθηνών τηρούν σκληρή γραμμή και αξιολογούν τα στοιχεία έχοντας υπόψιν τους τα μέτρα από το e-mail Χαρδούβελη και βρίσκουν δημοσιονομικό κενό άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών κινούνται σε διαφορετική γραμμή από αυτή της 20ης Φεβρουαρίου και ζητούν νέα μέτρα.

Μάλιστα υπολογίζουν τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό με βάση το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος που υπάρχει στο μνημόνιο και ζητούν νέα εισπρακτικά μέτρα.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε χθες ότι το 2014 ότι η ελληνική οικονομία βρέθηκε μια ανάσα από την επιστροφή στα πρωτογενή ελλείμματα και το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 περιορίζεται σε μόλις 0,3% του ΑΕΠ από 1,5% που ήταν ο στόχος.