Κρίσιμη σύσκεψη όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τα νέα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προκειμένου να παράσχει στεγαστική συνδρομή σε χιλιάδες δικαιούχους, πραγματοποιείται σήμερα, στα γραφεία του ΟΕΚ, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου.

Από τον Ιούλιο, έχουν διακοπεί τα προγράμματα χορήγησης παροχών σε δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας, τα πάσης φύσης δάνεια, στεγαστικά και επισκευαστικά, αλλά και για την επιδότηση ενοικίου, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο ΟΕΚ.

«Η προσωρινή αναστολή παραλαβής νέων αιτήσεων από τους δικαιούχους του και η εξυπηρέτηση μόνο των ανειλημμένων υποχρεώσεών του ήταν αποτέλεσμα της αλλαγής των όρων και των προϋποθέσεων συμμετοχής στα προγράμματα, χωρίς τη διερεύνηση των επιπτώσεων που θα επέφεραν στον προϋπολογισμό του Οργανισμού, με αποτέλεσμα την οικονομική δυσπραγία του. Σήμερα ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας εργάζεται για τον εξορθολογισμό των προγραμμάτων του, μέσα σε ένα νέο πλαίσιο», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του ΟΕΚ.