Τα χειρότερα δεν έχουν συμβεί ακόμη στην οικονομία εκτιμά το 61% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, κατατάσσοντας τη χώρα στην τέταρτη υψηλότερη αρνητική θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος της Ε.Ε. διαμορφώνεται στο 46% όσον αφορά την εξέλιξη στην αντίληψη για την εξέλιξη της κρίσης.

Υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, με ενιαίο νόμισμα το ευρώ, τάσσεται το 63% των Ελλήνων, έναντι του 56% των Ευρωπαίων (μέσος όρος Ε.Ε) που τηρούν θετική στάση προς το ευρώ. Αρνητική στάση για το ευρώ διατηρεί το 35% των Ελλήνων, που τάσσεται πολύ κοντά στον μέσο Ευρωπαίο (36%), όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή».

Επίσης, το 54% των Ελλήνων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα το μέλλον εκτός Ε.Ε (ευρωπαϊκός μέσος όρος 58%).

Το 89% των συμπολιτών μας (έναντι του 87% του μέσου όρου της Ε.Ε), δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταφέρει να αντιμετωπίσει το μέλλον.

Από την άλλη, το 61% εκτιμά ότι τα χειρότερα δεν έχουν συμβεί ακόμη στην οικονομία και το 73% αγωνιά για τα οικονομικά του.

Σημειώνεται πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2014, πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Ιανουαρίου.