Έντονη κριτική ασκεί η εφημερίδα Liberation στον Έλληνα υπουργό οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, υπονοώντας ότι η συμπεριφορά του είναι αυτή που τορπιλίζει τη διαπραγμάτευση.

Το δημοσίευμα ενδεχομένως να εντάσσεται στις παρασκηνιακές κινήσεις που γίνονται για να πληγεί το κύρος του κ. Βαρουφάκη, καθώς η εφημερίδα τονίζει ότι «συμπεριφέρεται στους συναδέλφους του με περιφρόνηση και λέει δημόσια ότι μόνο ο Σόιμπλε είναι στο δικό του μέγεθος και δίνει σε όλους μαθήματα οικονομίας, και αυτό δεν βοηθάει στη διαπραγμάτευση».

Μία μέρα με το ανάλογο δημοσίευμα στο Europe 1, αυτή είναι η εικόνα που έχει για τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών ο έμπειρος ανταποκριτής της εφημερίδας Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ. Πάντως η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον υπουργό οικονομικών.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το Eurogroup έστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα η οποία έχει μια εβδομάδα για να δεχτεί την παράταση του προγράμματος που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τους δανειστές της, με αντάλλαγμα μέτρα λιτότητας. Αλλιώς, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της.