Η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με τον Γερμανό ομόλογό του πρωταγωνιστεί στους Finacial Times.

Μάλιστα η εφημερίδα τονίζει ότι ο κ. Σόιμπλε αναμένεται να είναι εξαιρετικά σκληρός με τον κ. Βαρουφάκη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Σόιμπλε θα είναι ξεκάθαρος και θα εμμείνει στη θέση του η Ελλάδα να παραμείνει στο υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε την λαϊκή εντολή να παραμερίσει το μισητό μνημόνιο, θα έλθει αντιμέτωπη πρόσωπο με πρόσωπο σήμερα, με έναν αδιάλλακτο Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αποφασισμένο να υποχρεώσει την Αθήνα να πληρώσει τα χρέη της» γράφουν οι Financial Times.

Η εφημερίδα λέει ότι ο κ. Σόιμπλε, του οποίου η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει επιδείξει ανοιχτή εχθρότητα στον κ. Τσίπρα, αναμένεται να είναι πολύ πιο σκληρός. Θα επιμείνει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης και το Βερολίνο ελπίζει πως η σκληρή γραμμή θα υποχρεώσει την Αθήνα να εγκαταλείψει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της να καταργήσει το πρόγραμμα λιτότητας που θεωρεί αποτυχημένο.

Σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν τις γερμανικές θέσεις, το Βερολίνο είναι στο ίδιο στρατόπεδο με τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη: Δεν είναι ευχαριστημένοι με την απόφαση του κ. Τσίπρα να αφήσει το τρέχον πρόγραμμα να λήξει στα τέλη του μήνα και θα προτιμούσαν μια «τεχνική» παράταση τουλάχιστον, που θα δώσει και στις δύο πλευρές περιθώρια διαπραγμάτευσης μιας νέας συμφωνίας διάσωσης.