Σημαντικές ζημιές λόγω του «στοιχήματος» που έβαλε υπέρ της γρήγορης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, υπέστη το fund του γαμπρού του Μπίλ και της Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται η Wall Street Journal.

Το fund Eaglevale Partners LP, συνιδρυτής του οποίου είναι ο σύζυγος της Τσέλσι Κλίντον, σε επιστολή προς τους επενδυτές του ανέφερε πως έκανε «λάθος» για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να καταγραφούν ζημιές στο κύριο fund της εταιρείας.

Το βασικό fund έγραψε απώλειες πέρυσι 3,6%, μετά από κέρδη 2,06% το 2013 και απώλειες 1,96% το 2012, σύμφωνα με τα έγγραφα. Τον Ιανουάριο, λόγω των «στοιχημάτων» για το αμερικανικό δολάριο, η απόδοση του fund ήταν 6,24%, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Όπως σημειώνει η WSJ, μεταξύ των επενδυτών του βασικού fund της Eaglevale είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs.

Ένα μικρότερο fund της Eaglevale, το οποίο επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, έκανε «βουτιά» 48% πέρυσι, λόγω της λανθασμένης εκτίμησης ότι η ελληνική οικονομία θα δει μια ταχεία ανάκαμψη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Eaglevale είναι ένας σχετικά μικρός παίκτης στον «κόσμο» των hedge funds, καθώς επιβλέπει μόλις 400 εκατ. δολάρια, ενώ ακολουθεί μια στρατηγική macro που επιδιώκει να αποκομίσει κέρδη από τις παγκόσμιες μακροοικονομικές τάσεις. Το fund που ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα διαχειρίζεται 15 εκατ. δολάρια.