Δόθηκε τελικά παράταση στην περαίωση

Όσοι πιστοί προσέλθετε


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:59
18/11/2010
Δόθηκε τελικά παράταση στην περαίωση
loading

Παρατείνεται μέχρι τις 29 Νοεμβρίου η προθεσμία αποδοχής των σημειωμάτων της περαίωσης φορολογικών υποθέσεων, για τα σημειώματα που δεν έχουν λάθη.

Η περαίωση κανονικά έληγε σήμερα, αλλά οι χαμηλές εισπράξεις ανάγκασαν το υπουργείο Οικονομικών να δώσει παράταση του μέτρου.

Στόχος επίσης είναι να διορθωθεί και η σειρά λαθών που έχουν γίνει.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών «για την περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων, χωρίς να υπολογίζονται οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων και τα ποσά που κατεβλήθησαν απευθείας στις ΔΟΥ, εισπράχθηκαν ήδη μέσω τραπεζών, μέχρι χθες, περίπου 300 εκατ. ευρώ. Ήδη, 170.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες αποδέχθηκαν την περαίωση καταβάλλοντας τα σχετικά ποσά.

Σημειώνεται ότι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εστάλησαν 1.400.000 σημειώματα περαίωσης, ενώ για τεχνικούς λόγους άλλα 250.000 σημειώματα θα εκδοθούν με ευθύνη των αρμόδιων ΔΟΥ, οι οποίες ήδη έχουν εφοδιαστεί με το απαιτούμενο λογισμικό.

Ανταποκρινόμενο στο αίτημα των παραγωγικών φορέων για παράταση των προθεσμιών περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, δεδομένου ότι υπάρχει συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να χορηγήσει παράταση της προθεσμίας που λήγει σήμερα, μέχρι και την 29-11-2010».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει