Φέτος οι πολίτες θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα στο κράτος όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Οι πρώτες φορολογικές δηλώσεις προχωρούν κανονικά και φέτος είναι μια χρονιά που… «θα σας πάρουμε λιγότερα», όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει συμψηφισμός των φορολογικών υποχρεώσεων με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Όσον αφορά την πληρωμή των ενοικίων του Μαΐου από την ΑΑΔΕ το μέλος της κυβέρνησης δήλωσε ότι αυτό θα γίνει άμεσα προς τους δικαιούχους, προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόθεση για παράταση του μέτρου και τον Ιούλιο.

Κατά τον κ. Σκυλακάκη εάν υπάρχει τέταρτο κύμα της πανδημίας, οι δυνατότητες βοηθημάτων από την πλευρά της κυβέρνησης θα είναι πλέον περιορισμένες και για ο λόγο αυτό «θα πρέπει να το αποφύγουμε μέσω των εμβολιασμών».

Το μεγάλο στοίχημα από ‘δω και πέρα, όπως είπε, είναι η αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης. Έκανε λόγο για μεγάλες επενδύσεις που αφορούν τους πάντες. «Στο παρελθόν δεν έρχονταν ιδιωτικές επενδύσεις στο δημόσιο. Τώρα η λογική είναι ότι θα δώσουμε λίγες επενδύσεις σε πολλούς. Για παράδειγμα: στα δάνεια, θα πρέπει να βάλεις 20% εσύ, δεύτερον να υπάρχει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός ή μια τράπεζα ελληνική που θα βάλει τουλάχιστον 30% και τρίτον θα πρέπει να βάλεις εγγυήσεις. Θα είναι εγγυημένα δάνεια. Εφόσον δουλέψουν, θα δούμε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, και δεν εννοώ την ώρα που γίνεται η επένδυση, αλλά αφού γίνουν οι επενδύσεις. Αν δεν καλύψουμε το ποσοστό επενδύσεων, χαθήκαμε» είπε με νόημα.

Κληθείς να σχολιάσει τη δέσμευση του κ. Τσίπρα πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «στην πορεία, και όσο θα έχουμε ανάπτυξη, θα υπάρχει αυξημένη ζήτηση εργασίας. Τότε θα πρέπει να προσαρμόσουμε και τον κατώτατο μισθό».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.