Η υλοποίηση των νέων μέτρων λιτότητας, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών σε συντάξεις και μισθούς του δημόσιου τομέα, θα ξεκινήσει λίγες εβδομάδες έπειτα από την υιοθέτηση της αναθεώρησης του προϋπολογισμού του 2014, που έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στη Βουλή στα μέσα του Οκτωβρίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας Ντούσαν Βούγιοβιτς.

Υπενθυμίζοντας ότι μισθοί και συντάξεις του δημοσίου τομέα μέχρι 25.000 δηνάρια δεν θα μειωθούν, ο κ. Βούγιοβιτς υπογράμμισε ότι εφόσον όλα γίνουν με βάση τον σχεδιασμό για την ενίσχυση των εσόδων του προϋπολογισμού, τότε δεν αποκλείεται από τις αρχές του 2016 να υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε σχέση με την αύξηση των μισθών.

Όπως είπε, όσο περισσότερο επιτυχής είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η είσπραξη των φορολογικών εσόδων και η ώθηση της παραγωγής, τόσο πιο σύντομα θα μπορέσουν να αυξηθούν τα εισοδήματα των πολιτών. Ωστόσο, επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει την εξάλειψη ενδεχόμενων δημοσιονομικών κινδύνων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης.