Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των διατηρητέων κτιρίων της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, ζητάει με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και στον υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος.

Στην επιστολή του ο κ. Κωστούρος αναφέρει ότι η παλαιά πόλη του Ναυπλίου έχει κηρυχτεί εξολοκλήρου διατηρητέα και θα πρέπει να διατηρείται η μορφή και η φυσιογνωμία της αναλλοίωτη, γεγονός που ανεβάζει το κόστος συντήρησης των κτιρίων στα ύψη και επισημαίνει: «Η επιβάρυνση αυτών των κτιρίων με ΕΝΦΙΑ θα οδηγήσει στην πλήρη εγκατάλειψη και ως εκ τούτου στην κατάρρευση πολλών κτιρίων με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτο στη φυσιογνωμία της πόλης και θα σβήσει από τον χάρτη έναν “ζωντανό μάρτυρα” των εξελίξεων του νεοελληνικού έθνους».

«Δεν ζητάμε απλώς την απαλλαγή των κτιρίων αυτών από επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά και τη διάθεση πόρων ώστε επιτέλους να συντηρηθούν σωστά και να ενταχθούν στην σύγχρονη οικονομική και κοινωνική ζωή», προσθέτει ο δήμαρχος, ενώ κλείνοντας τονίζει στους υπουργούς ότι «με τις αποφάσεις σας δεν φορολογείτε περιουσίες στο Ναύπλιο αλλά την ίδια την ιστορία».