Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης από το 2015

Οι φορολογικοί έλεγχοι έως το τέλος του έτους θα αποκτήσουν χαρακτήρα εξπρές


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:36
30/08/2014
Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης από το 2015
4
loading

Παρελθόν φαίνεται ότι θα αποτελούν το επόμενο χρονικό διάστημα τα τεκμήρια διαβίωσης. Κι αυτό γιατί στην ατζέντα της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η κατάργησή τους από το 2015, δεδομένου ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων γνωρίζει καλά τι έχει και τι δεν έχει ο κάθε πολίτης, ενώ μπορεί να βγάλει συμπεράσματα αναφορικά με το ύψος των ετήσιων πραγματικών δαπανών και πώς αυτό δικαιολογείται με βάση τα εισοδήματά του.

Αυτή τη στιγμή όλα τα οικονομικά δεδομένα των φορολογουμένων είναι καταχωρημένα ηλεκτρονικά και είναι εύκολη η επεξεργασία και η διασταύρωση στοιχείων. Τράπεζες ασφαλιστικές εταιρείες, κλινικές, γυμναστήρια, εταιρείες κοινής ωφέλειας, στέλνουν πλήρη αναφορά ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για κάθε πελάτη τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Όπως λένε οι αρμόδιοι, οι φορολογικοί έλεγχοι έως το τέλος του έτους θα αποκτήσουν χαρακτήρα εξπρές και αναμένεται να φέρουν πολλά στοιχεία στην επιφάνεια.

Πώς θα γίνεται αυτό; Είναι σχετικά απλό. Αν κάποιος δηλώνει 8.000 ευρώ εισόδημα, αλλά από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας προκύπτει ότι πληρώνει δόση στεγαστικού, ύψους 500 ευρώ το μήνα, 60 ευρώ το μήνα για κινητό, 100 ευρώ για ρεύμα και νερό και 40 για γυμναστήριο, ο οφειλέτης θεωρείται «ύποπτος».

Γιατί ενώ δηλώνει 8000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, χρειάζεται για να κινηθεί, 8.400 ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τα έξοδα θέρμανσης, διατροφής, ένδυσης κλπ.

Έχοντας συλλέξει όλα αυτά τα δεδομένα στα 36 χρόνια λειτουργίας των τεκμηρίων διαβίωσης, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν πλέον την... πολυτέλεια να μας εγκαταλείψουν. Άλλωστε όλες οι προαναφερόμενες επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση από πέρυσι να αποστέλλουν στη Γενική Γραμματεία Εσόδων όλα τα ονομαστικά στοιχεία για τους πελάτες τους με πλήρη καταγραφή των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar 234

  Οπως γνωριζουμε,τα τεκμηρια διαβιωσης του φτωχου ειναι μηδαμινα ,αφου δεν εχει ουτε σκαφη αναψυχης,ουτε πισινες ,ουτε βιλλες και επαυλεις.Αρα η καταργηση των τεκμηριων ποιον θα ωφελησει;Τους πλουσιους.
  Απολαυστε τους για μια φορα ακομη.

 2. avatar George

  Σχολια περιττα.Ως τοτε θα ειναι καταργημενοι οι ιδιοι.

 3. avatar MOFO3

  Αφού μας την φορέσανε καλά καλά, θα τα καταργήσουν. Αααααα όχι τώρα! Το 2015. Να μη μας τη φορέσουν μια ακόμα φορά να το ευχαριστηθούμε ακόμα καλύτερα;;;;;

 4. avatar ANTIRISIAS

  Αν κάποιος δηλώνει 8.000 ευρώ εισόδημα, ενώ πληρώνει δόση στεγαστικού, ύψους 500 ευρώ το μήνα, 60 ευρώ το μήνα για κινητό, 100 ευρώ για ρεύμα και νερό και 40 για γυμναστήριο, ο οφειλέτης θεωρείται «ύποπτος»!!! Φυσικά είναι ύποπτος για το πώς μπορεί κανείς να επιβιώσει με τόσα λίγα !!! Απο την άλλη, πόσοι άνθρωποι δανείζονται για να πληρώσουν, είναι και αυτοί ύποπτοι??? ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει