Πέρνα πρώτα από το ΣΔΟΕ για να πάρεις δάνειο

Άμεση πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν οι αρμόδιοι φορείς


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:10
13/07/2014
Πέρνα πρώτα από το ΣΔΟΕ για να πάρεις δάνειο
2
loading

Πρόσβαση σε στοιχεία των πελατών των τραπεζών έχει πλέον η Εφορία αφού οι ΔΟΥ παρακολουθούν online τις κινήσεις των λογαριασμών 7.000 καταθετών. Επίσης, οι φορολογικές αρχές έχουν ζητήσει έλεγχο σε βάθος δεκαετιών στις κινήσεις των λογαριασμών αυτών.

Το τραπεζικό απόρρητο αποτελεί πλέον παρελθόν αφού πέντε διαφορετικοί φορείς (ΣΔΟΕ, Γενική Γραμματεία Εσόδων, Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ.ά.) αντλούν ελεύθερα στοιχεία για όλες τις κινήσεις ιδιωτών στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι τράπεζες υποχρεούνται να κρατούν αρχεία με τις κινήσεις όλων των λογαριασμών σε βάθος δεκαετίας. Ήδη η Εφορία έχει online πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσον αφορά στις καταθέσεις και σύντομα θα έχει πρόσβαση και στα στοιχεία των δανείων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Αν από τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις με τις φορολογικές δηλώσεις, προκύψουν κινήσεις κεφαλαίων που δεν δικαιολογούνται, τότε οι κάτοχοι των λογαριασμών καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Ακόμη, για πελάτες των τραπεζών, με οικονομική ευχέρεια, που παίρνουν δάνεια με ενέχυρο καταθέσεις, ακίνητα ή κινητές αξίες, οι τραπεζικοί όμιλοι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν για τα σχετικά αιτήματα το ΣΔΟΕ. Η ενημέρωση έχει ως στόχο να διαπιστωθεί αν ο πελάτης ζητά το δάνειο για να αιτιολογήσει το «πόθεν έσχες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar greeksman��������� ����������

    ΚΑΡΑΧΟΥΝΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    1. avatar Χρήστος

      Ναι, όπως η χουντα που υπάρχει σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει