«Συνεχίστε τις προσπάθειες, μην επαναπαύεστε στις δάφνες σας»

Το μήνυμα του Μάριο Μόντι προς τις χώρες του Νότου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:53
09/07/2014
«Συνεχίστε τις προσπάθειες, μην επαναπαύεστε στις δάφνες σας»
1
loading

Με το μήνυμα «συνεχίστε την προσπάθεια και μην επαναπαύεστε στις δάφνες σας» απευθύνθηκε στις χώρες του Νότου ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και κάλεσε την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία να προχωρήσουν και στις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις αναγνωρίζοντας τις σημαντικές προσπάθειες που έχει κάνει ο ευρωπαϊκός Νότος.

Όπως τόνισε από το βήμα του συνεδρίου του Economist στην Αθήνα, η Ιταλία είναι η μοναδική χώρα του Νότου που δεν επέλεξε το δρόμο του μνημονίου, ενώ πρόσθεσε ότι ενώ υπάρχει ουσιαστική σύγκλιση βορρά-νότου, στο βορρά υπάρχουν στερεότυπα για τη συμπεριφορά του απείθαρχου νότου όπως είπε και κάλεσε τη Γερμανία να λάβει υπόψιν της το ότι η εξέλιξη της στηρίζεται και στα μηδενικά επιτόκια.

Από το ίδιο βήμα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουάρ Κερέ κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή από τον κ. Μόντι λέγοντας ότι η ΕΚΤ δεν είναι ούτε βορράς ούτε νότος.

«Ακόμη και γεωγραφικά η Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται στη μέση της απόστασης μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών η οποία και θέλει χρόνο και βασίζεται στις δημοσιονομικές επιδόσεις κάθε κράτους μέλους». Επανέλαβε ότι η ΕΚΤ έχει αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο πληθωρισμός να επιστρέψει κοντά στα επίπεδα του 2% και είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε άλλο για αυτό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

    ποιες δαφνες?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει